Kategória Archívumok: Édesség

Marcsa pogácsa

Ez egy ősrégi recept, nagyon egyszerű és olcsó. Zűrös reggeleken, egy tea vagy kávé kíséretében...

Expressz levél

A tészta kevés alapanyagból és pillanatok alatt állítható össze. Az egyszerűen elkészíthető sütemény változatos töltelékkel...

Brownie

Nagyon egyszerű és gyors. Pár percen belül összeállítható a tészta, így hamar asztalra tehetjük, ezt...

Túrós bukta

Otthon is lehet finom péksüteményt sütni. A túrós bukta házias ízvilágú, adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes...

Beignet

A beigneteket az acadiaiak vitték Louisianába. Acadia Új-Franciaország gyarmata volt Észak-Amerika részén. Ma a beignet...

Bécsi túrós palacsinta

Ki gondolná, hogy a bécsi túrós palacsinta receptje eredetileg Franciaországból származik és onnan került Bécsbe....

Torta Fedora

A torta Fedora, egy Toszkán különlegesség. A monda szerint egy firenzei cukrász találta fel, a...

Rizsfelfújt

A rizskoch vagy más néven rizsfelfújt egy vaníliás sütemény, amit megkoronáz a lekvár, gyümölcsszósz vagy...

Fahéjas csiga

Ez egy hagyományos recept. Tökéletesen puha tésztával, vajas fahéjas-cukros töltelékkel készül. Hozzávalók 4 főre Tészta...

Csokoládés tekercs liszt nélkül

Nagyon jó ízű és légies. A liszt nélküli csokis tekercs a repedezett, cukortól kérges tetejével...