Képviselőfánk

A képviselőfánk egy ikonikus sütemény. Ez a klasszikus desszert minden alkalmat különlegessé tesz. A könnyű, üreges tészta és a gazdag vaníliakrém tökéletes harmóniát alkot, amit a habos tejszínhab koronáz meg. Egy kis porcukorral megszórva az asztal éke lehet bármilyen ünnep alkalmával.

Hozzávalók a tésztához

  • 150 g liszt
  • 2,5 dl víz
  • 100 g vaj
  • 5 db tojás
  • 1 kávéskanál cukor
  • Ízlés szerint egy csipet só

A krémhez

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 g liszt
  • 500 ml habtejszín

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet a vajjal, a cukorral és a sóval. Amikor a vaj teljesen felolvadt, egyszerre szórjuk bele az átszitált lisztet.
  2. Gyenge lángon, folyamatos keverés mellett addig dolgozzuk össze a tésztát, amíg el nem válik az edény falától. Ez a folyamat körülbelül 5 percet vesz igénybe.
  3. Vegyük le a tűzről, és egyenként keverjük bele a tojásokat. Ügyeljünk arra, hogy minden tojást alaposan elkeverjünk, mielőtt a következőt hozzáadjuk. Az elkészült tésztát töltsük nyomózsákba.
  4. Nyomózsák segítségével készítsünk kis halmokat sütőpapírral bélelt tepsire.
  5. Süssük a fánkokat 200 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig, amíg aranysárgák lesznek. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját a sütés közben, hogy a fánkok ne essenek össze.

Krém elkészítése

  1. Keverjük össze a vaníliás pudingport, a cukrot és a lisztet, majd készítsünk belőle pudingot a csomagoláson található útmutató szerint. Hagyjuk teljesen kihűlni, közben időnként keverjük meg, hogy ne bőrösödjön be, vagy takarjuk le frissentartó fóliával.
  2. A kihűlt krémet dolgozzuk össze öt evőkanál felvert tejszínhabbal, hogy könnyebb és krémesebb legyen.
  3. A kihűlt tésztákat vágjuk ketté. Nyomózsák segítségével töltsük meg először a vaníliakrémet, majd erre rétegezzünk habtejszínt.
  4. Helyezzük vissza a fánk tetejét, és szórjuk meg porcukorral.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük