Csokoládés rétes

Csokoládés rétes

A csokoládés rétes egy igazán ínycsiklandó desszert. A ropogós rétestészta és az olvadó, gazdag csokoládés töltelék tökéletes harmóniája garantáltan elvarázsolja az édességre vágyókat.

Hozzávalók

  • 15 dkg babapiskóta
  • 20 dkg csokoládé
  • 5 evőkanál barna cukor
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál rum
  • tört mandula, mogyoró vagy dió ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag réteslap

Tetejére

  • vaj
  • porcukor




Elkészítés

  1. A babapiskótát egy zacskóba tesszük, majd egy sodrófával kisebb-nagyobb darabokra tördeljük, úgy, hogy többször átgörgetjük rajta. Ugyanígy járunk egy a csokoládéval is.
  2. Az összetört babapiskótát és csokit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a tejet, a rumot, a vaníliás cukrot és a mandulát, majd összekeverjük.
  3. Három réteslapot egymásra helyezünk, bekenjük olvasztott vajjal, megtöltjük a töltelék 1/3 részével, és feltekerjük. Ezt a műveletet megismételve három rétes rudat készítünk.
  4. A tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 percig sütjük.
  5. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük