A csokoládés rétes egy igazán ínycsiklandó desszert. A ropogós rétestészta és az olvadó, gazdag csokoládés töltelék tökéletes harmóniája garantáltan elvarázsolja az édességre vágyókat.
Hozzávalók
- 15 dkg babapiskóta
- 20 dkg csokoládé
- 5 evőkanál barna cukor
- 4 dl tej
- 1 evőkanál rum
- tört mandula, mogyoró vagy dió ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag réteslap
Tetejére
- vaj
- porcukor
Elkészítés
- A babapiskótát egy zacskóba tesszük, majd egy sodrófával kisebb-nagyobb darabokra tördeljük, úgy, hogy többször átgörgetjük rajta. Ugyanígy járunk egy a csokoládéval is.
- Az összetört babapiskótát és csokit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a tejet, a rumot, a vaníliás cukrot és a mandulát, majd összekeverjük.
- Három réteslapot egymásra helyezünk, bekenjük olvasztott vajjal, megtöltjük a töltelék 1/3 részével, és feltekerjük. Ezt a műveletet megismételve három rétes rudat készítünk.
- A tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 percig sütjük.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.