A görögdinnyés granita egy frissítő olasz desszert, amely tökéletes a nyári hőség enyhítésére. A görögdinnyés granita, egy édes, kristályos, gyümölcsös jégpehely, ami minimális erőfeszítéssel készíthető.
Hozzávalók
- 60 dkg görögdinnye, kockára vágva
- 1 dl víz
- 3 evőkanál barna cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítés
- Mérjük ki az 1 dl vizet, adjuk hozzá a barna cukrot és forraljuk fel.
- Ha kihűlt, tegyük turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt. Turmixoljuk simára, majd az elkészült, gyümölcsös folyadékot öntsük egy jénai tálba és tegyük fagyasztóba.
- Egy óra elteltével, egy villa segítségével kapargassuk meg a tetejét, majd toljuk vissza a fagyasztóba. Egy óra múlva, ismét kapargassuk meg a tetejét, ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet.
- Ezt követően tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk.