Görögdinnyés granita

A tomboló forróságban semmi sem esik jobban, mint egy hűsítő jeges finomság. A görögdinnyés granita, egy édes, kristályos, gyümölcsös jégpehely, ami minimális erőfeszítéssel készíthető.

Hozzávalók

  • 60 dkg görögdinnye, kockára vágva
  • 1 dl víz
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés

  1. Mérjük ki az 1 dl vizet, adjuk hozzá a barna cukrot és forraljuk fel.
  2. Ha kihűlt, tegyük turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt. Turmixoljuk simára, majd az elkészült, gyümölcsös folyadékot öntsük egy jénai tálba és tegyük fagyasztóba.
  3. Egy óra elteltével, egy villa segítségével kapargassuk meg a tetejét, majd toljuk vissza a fagyasztóba. Egy óra múlva, ismét kapargassuk meg a tetejét, ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet.
  4. Ezt követően tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük