Ez a gazdag ízvilágú, laktató étel különösen népszerű a magyar konyhában. A labancpecsenye sertéskarajból készül, és gazdag, ízletes töltelékkel készül. A szaftos hússzeleteket füstölt sonkával és sajttal töltik meg, majd fűszeres, paprikás lisztbe forgatva sütik aranybarnára.
Hozzávalók
- 1 kg karaj
- 20 dkg sajt ízlés szerint
- 10 szelet füstölt prágai sonka
- 3 evőkanál mustár
- ízlés szerint só, bors
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés
- A húst kissé kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalát megkenjük a mustárral. Nagyjából egy órára félretesszük a hűtőbe.
- Eközben felszeleteljük a sajtot, egy kisebb tálba összekeverjük a lisztet és a fűszerpaprikát.
- Készítsünk elő egy szilikonpapírral bélelt tepsit is.
- A hússzeletekre fektetünk egy szelet sonkát, majd a sajtot, félbehajtjuk és megtűzzük fogpiszkálóval.
- Megforgatjuk a paprikás lisztben és egymás mellé helyezzük a sütőlapon.
- Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, tetejüket meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, enyhén megszurkáljuk, és 25 perc alatt 2-3 alkalommal megfordítva pirosra sütjük mindkét oldalát.