Labancpecsenye

Labanc pecsenye

Ez a gazdag ízvilágú, laktató étel különösen népszerű a magyar konyhában. A labancpecsenye sertéskarajból készül, és gazdag, ízletes töltelékkel készül. A szaftos hússzeleteket füstölt sonkával és sajttal töltik meg, majd fűszeres, paprikás lisztbe forgatva sütik aranybarnára.

Hozzávalók

  • 1 kg karaj
  • 20 dkg sajt ízlés szerint
  • 10 szelet füstölt prágai sonka
  • 3 evőkanál mustár
  • ízlés szerint só, bors
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

  1. A húst kissé kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalát megkenjük a mustárral. Nagyjából egy órára félretesszük a hűtőbe.
  2. Eközben felszeleteljük a sajtot, egy kisebb tálba összekeverjük a lisztet és a fűszerpaprikát.
  3. Készítsünk elő egy szilikonpapírral bélelt tepsit is.
  4. A hússzeletekre fektetünk egy szelet sonkát, majd a sajtot, félbehajtjuk és megtűzzük fogpiszkálóval.
  5. Megforgatjuk a paprikás lisztben és egymás mellé helyezzük a sütőlapon.
  6. Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, tetejüket meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, enyhén megszurkáljuk, és 25 perc alatt 2-3 alkalommal megfordítva pirosra sütjük mindkét oldalát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük