A csokoládéhab egy igazán elegáns és krémes desszert, amely minden csokoládérajongó álma. Azoknak szól, akik egyszerűen imádnak minden csokoládét.
Hozzávalók
- 250 gramm 70%-os étcsokoládé
- 40 gramm vaj
- 1 ek instant kávépor
- 3 db tojássárgája
- 60 gramm porcukor
- 4 db tojásfehérje
- 150 ml habtejszín
Elkészítés
- A díszítéshez egy kocka csokoládét tegyünk félre. A többit vízgőz felett megolvasztjuk, majd beletesszük a vajat, a kávéport is beleszórjuk és lehúzzuk a tűzről.
- A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd az olvasztott csokoládéval összedolgozzuk.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a kihűlt csokoládéba forgatjuk.
- Ezután a tejszínt is felverjük és ezt is beleforgatjuk a krémbe.
- Az elkészült csokoládékrémet poharakba adagoljuk és a tetejére a félre tett csokoládékockából reszelünk.
Tipp
A csokoládéhab ízesíthető narancshéjjal, vaníliával vagy akár egy kevés likőrrel is, hogy még különlegesebb legyen.
A magas kakaótartalmú étcsokoládé használata intenzív ízt kölcsönöz.