Csokoládéhab

Csokoládéhab

A csokoládéhab egy igazán elegáns és krémes desszert, amely minden csokoládérajongó álma. Azoknak szól, akik egyszerűen imádnak minden csokoládét.

Hozzávalók

  • 250 gramm 70%-os étcsokoládé
  • 40 gramm vaj
  • 1 ek instant kávépor
  • 3 db tojássárgája
  • 60 gramm porcukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 150 ml habtejszín



Elkészítés

  1. A díszítéshez egy kocka csokoládét tegyünk félre. A többit vízgőz felett megolvasztjuk, majd beletesszük a vajat, a kávéport is beleszórjuk és lehúzzuk a tűzről.
  2. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd az olvasztott csokoládéval összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a kihűlt csokoládéba forgatjuk.
  4. Ezután a tejszínt is felverjük és ezt is beleforgatjuk a krémbe.
  5. Az elkészült csokoládékrémet poharakba adagoljuk és a tetejére a félre tett csokoládékockából reszelünk.

Tipp

A csokoládéhab ízesíthető narancshéjjal, vaníliával vagy akár egy kevés likőrrel is, hogy még különlegesebb legyen.

A magas kakaótartalmú étcsokoládé használata intenzív ízt kölcsönöz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük