A kókuszos kosárka egy finom és mutatós desszert, amely ropogós tésztával és krémes, kókuszos töltelékkel varázsolja el az édesszájúakat. Elegáns megjelenésüknek köszönhetően bármilyen ünnepi asztal díszei lehetnek, ráadásul a kókusz édes, egzotikus íze garantáltan sikert arat.
Hozzávalók
Tésztához
- 50 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg lágy margarin
- 2 evőkanál tejföl
- 4 db tojássárgája
- 1 db citrom reszelt héja
Töltelékhez
- 4 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- baracklekvár
- 10 dkg török mogyoró opcionális
- 100 g keserű csokoládé opcionális
Elkészítés
- A lisztet keverjük össze a sütőporral, a porcukorral, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a tojások sárgáját és a tejfölt.
- Alaposan dolgozzuk össze a tésztát és tegyük a hűtőbe, fél órára.
- Addig a kókuszos kosárka töltelékét készítjük el. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd apródonként, hozzá adjuk a porcukrot, végül a kókuszreszeléket is bele keverjük.
- A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd köröket szaggatunk, amivel a kosárkákat kibéleljük.
- A tésztába tegyünk barack lekvárt és kanalazzuk rá a kókuszos masszát.
- Tegyük előmelegített sütőbe, így 180 C fokon, 30 perc alatt készül el.
- Amint kihűlt, könnyen ki tudjuk borítani a formából.
- Porcukorral meghintve, tálaljuk.
Tipp
A barack lekváron kívül, fele-fele arányban, mogyorót és csokoládé kockát is tehetünk a tésztára, majd erre halmozzuk a kókuszos masszát.