Kókuszos kosárka

A kókuszos kosárka egy finom és mutatós desszert, amely ropogós tésztával és krémes, kókuszos töltelékkel varázsolja el az édesszájúakat. Elegáns megjelenésüknek köszönhetően bármilyen ünnepi asztal díszei lehetnek, ráadásul a kókusz édes, egzotikus íze garantáltan sikert arat.

Hozzávalók

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg lágy margarin
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja

Töltelékhez

  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • baracklekvár
  • 10 dkg török mogyoró opcionális
  • 100 g keserű csokoládé opcionális

Elkészítés

  1. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a porcukorral, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a tojások sárgáját és a tejfölt.
  2. Alaposan dolgozzuk össze a tésztát és tegyük a hűtőbe, fél órára.
  3. Addig a kókuszos kosárka töltelékét készítjük el. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd apródonként, hozzá adjuk a porcukrot, végül a kókuszreszeléket is bele keverjük.
  4. A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd köröket szaggatunk, amivel a kosárkákat kibéleljük.
  5. A tésztába tegyünk barack lekvárt és kanalazzuk rá a kókuszos masszát.
  6. Tegyük előmelegített sütőbe, így 180 C fokon, 30 perc alatt készül el.
  7. Amint kihűlt, könnyen ki tudjuk borítani a formából.
  8. Porcukorral meghintve, tálaljuk.

Tipp

A barack lekváron kívül, fele-fele arányban, mogyorót és csokoládé kockát is tehetünk a tésztára, majd erre halmozzuk a kókuszos masszát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük