Kelkáposztafőzelék

Kelkáposzta főzelék

Ez a klasszikus főzelék friss kelkáposztából, burgonyából és fűszerekből készül, gazdag ízvilágával és tápláló összetevőivel hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz.

Hozzávalók

  • 1 kilónyi kelkáposzta
  • 4 szem nagyobb burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma lereszelve
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • Só, bors, őrölt kömény, majoránna, ízlés szerint
  • 1 teáskanál piros arany
  • 4 evőkanál olaj




Elkészítés

  1. A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk, folyóvíz alatt leöblítjük és felszeleteljük. A krumplit megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk.
  2. A káposztát egy nagyobb lábasba tesszük, a tetejére dobjuk a felkockázott krumplit, felöntjük vízzel, nagyjából az edény három negyedéig és feltesszük főzni.
  3. Arra figyeljünk, hogy a káposzta össze fog esni főzés közben, ezért elég csak az edény háromnegyedéig engedni vízzel. Sózzuk, megszórjuk pici borssal, tegyük bele a tört fokhagymát és a paprika krémet.
  4. Közben a lereszelt vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk, félre húzzuk és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is. Folyamatos keverés mellett, felengedjük nagyjából 2 dl vízzel, és a megpuhult kelkáposztához adjuk.
  5. Szórjuk meg köménnyel, majoránnával, ha szükséges sózzuk és csendesen főzzük még, nagyjából még tíz percig.

Tipp

Változatos feltétekkel tálalhatjuk, mint például fasírt, sült virsli, sült oldalas, szaftos pörkölt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük