Bécsi túrós palacsinta

Bécsi túrós palacsinta

A bécsi túrós palacsinta egy ízletes osztrák desszert, amely krémes túrótöltelékkel és gazdag, vaníliás öntettel készül. Gazdag történelme és az osztrák cukrászatban elfoglalt helye miatt igazi klasszikus édesség.

Hozzávalók

A szokásos módon süssünk 14 db palacsintát.

Töltelék

  • 50 dkg túró
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 marék mazsola, rumban áztatva

Vanília mártáshoz

  • 3 dl habtejszín
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés

Süssük meg a palacsintákat a szokásos módon.

A sült túrós palacsinta töltelékéhez a túrót, a tojás sárgáját, tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot, vajat, reszelt citrom héját és a mazsolát összekeverjük.

A tojás fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a túrós masszába keverjük.

Egy jénai tálat kivajazunk, a palacsintákat, megtöltjük a túrós krémmel, feltekerjük, félbe vágjuk, és kissé egymásra csúsztatva helyezzük a tálba.

Az öntethez, habosra keverjük a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adagolva beledolgozzuk a tejszínt.

Nyakon öntjük a palacsintákat az elkészült szósszal, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Nagyjából 15-20 perc alatt elkészül. Tálalásnál, vaníliás cukorral elkevert, porcukorral hintjük meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük