A bécsi túrós palacsinta egy ízletes osztrák desszert, amely krémes túrótöltelékkel és gazdag, vaníliás öntettel készül. Gazdag történelme és az osztrák cukrászatban elfoglalt helye miatt igazi klasszikus édesség.
Hozzávalók
A szokásos módon süssünk 14 db palacsintát.
Töltelék
- 50 dkg túró
- 3 db tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 marék mazsola, rumban áztatva
Vanília mártáshoz
- 3 dl habtejszín
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítés
Süssük meg a palacsintákat a szokásos módon.
A sült túrós palacsinta töltelékéhez a túrót, a tojás sárgáját, tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot, vajat, reszelt citrom héját és a mazsolát összekeverjük.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a túrós masszába keverjük.
Egy jénai tálat kivajazunk, a palacsintákat, megtöltjük a túrós krémmel, feltekerjük, félbe vágjuk, és kissé egymásra csúsztatva helyezzük a tálba.
Az öntethez, habosra keverjük a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adagolva beledolgozzuk a tejszínt.
Nyakon öntjük a palacsintákat az elkészült szósszal, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Nagyjából 15-20 perc alatt elkészül. Tálalásnál, vaníliás cukorral elkevert, porcukorral hintjük meg.