Az expressz levél egy igazán egyszerű, mégis különleges sütemény, amely bármilyen alkalomra tökéletes választás. A könnyű, leveles tészta titka az egyéjszakás pihentetés, amely garantálja, hogy a sütemény finoman omlós legyen.
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint lekvár, nutella, diós, mákos töltelék
Elkészítés
- A hozzávalókat összegyúrjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk, meghajtogatjuk, fóliába csomagoljuk és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.
- Másnap lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, 5 centiméteres kör alakú szaggatóval formázzuk. A közepébe lekvárt, nutellát, vagy ízlés szerinti tölteléket teszünk, majd félbehajtjuk.
- Szilikonos papírral bélelt sütőlemezre helyezzük.
- 220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt pirosra sütjük. A kisült leveleket porcukorral megszórhatjuk.
Tipp
A leveleket ne tegyük túl közel egymáshoz, mert sütés közben szétnyílnak.
Az expressz levél sokféle töltelékkel készíthető, így mindig az alkalomhoz és a vendégek ízléséhez igazíthatod. Próbáld ki különböző lekvárokkal, nutellával, vagy akár diós és mákos töltelékkel is. A sütemény különösen jól mutat, ha különböző töltelékeket használsz, így mindenki megtalálhatja a kedvencét.