Expressz levél

Az expressz levél egy igazán egyszerű, mégis különleges sütemény, amely bármilyen alkalomra tökéletes választás. A könnyű, leveles tészta titka az egyéjszakás pihentetés, amely garantálja, hogy a sütemény finoman omlós legyen.

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • ízlés szerint lekvár, nutella, diós, mákos töltelék

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk, meghajtogatjuk, fóliába csomagoljuk és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.
  2. Másnap lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, 5 centiméteres kör alakú szaggatóval formázzuk. A közepébe lekvárt, nutellát, vagy ízlés szerinti tölteléket teszünk, majd félbehajtjuk.
  3. Szilikonos papírral bélelt sütőlemezre helyezzük.
  4. 220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt pirosra sütjük. A kisült leveleket porcukorral megszórhatjuk.

Tipp

A leveleket ne tegyük túl közel egymáshoz, mert sütés közben szétnyílnak.

Az expressz levél sokféle töltelékkel készíthető, így mindig az alkalomhoz és a vendégek ízléséhez igazíthatod. Próbáld ki különböző lekvárokkal, nutellával, vagy akár diós és mákos töltelékkel is. A sütemény különösen jól mutat, ha különböző töltelékeket használsz, így mindenki megtalálhatja a kedvencét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük