A brownie egy klasszikus amerikai desszert, amelyet gazdag csokoládé íz és puha, mégis enyhén ragacsos textúra jellemez. Gyakran díszítik dióval vagy csokoládé darabokkal, ami még gazdagabbá és izgalmasabbá teszi az ízvilágát. Feldobhatjuk egy kis tejszínhabbal, vanília pudinggal vagy fagylalttal.
Hozzávalók
- 9 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 9 evőkanál eritrit
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 7 evőkanál olaj
- 7 evőkanál tej
- 2 db tojás
- 1 nagy marék tört dió
- pár csepp vanília kivonat
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés
- Egy tálba keverjük össze a lisztet és a cukrot, majd tegyük hozzá a kakaóport is.
- Az összekevert száraz anyagokhoz öntsük a tejet, és a tojást, majd keverjük csomómentesre.
- Adjuk hozzá az olajat, az összetört diót és a pár csepp vanília kivonatot is.
- Egy kisebb tepsit vajazzunk ki, simítsuk bele a tésztát és tegyük hideg sütőbe!
- A 180 fokra feltekert sütőben 20 perc alatt elkészül.
- Ellenőrizzük tűpróbával, de akkor jó, ha a közepe kicsit ragacsos.
- A brownie-t lehűtjük, felszeleteljük és egy kanál vanília fagylalttal tálaljuk.