Brownie

Nagyon egyszerű és gyors. Pár percen belül összeállítható a tészta, így hamar asztalra tehetjük, ezt a finom délutáni sütit. Feldobhatjuk egy kis tejszínhabbal, vanília pudinggal vagy fagylalttal.

Hozzávalók

  • 9 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 9 evőkanál eritrit
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 7 evőkanál olaj
  • 7 evőkanál tej
  • 2 db tojás
  • 1 nagy marék tört dió
  • pár csepp vanília kivonat
  • vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés

  1. Egy tálba keverjük össze a lisztet és a cukrot, majd tegyük hozzá a kakaóport is.
  2. Az összekevert száraz anyagokhoz öntsük a tejet, és a tojást, majd keverjük csomómentesre.
  3. Adjuk hozzá az olajat, az összetört diót és a pár csepp vanília kivonatot is.
  4. Egy kisebb tepsit vajazzunk ki, simítsuk bele a tésztát és tegyük hideg sütőbe!
  5. A 180 fokra feltekert sütőben 20 perc alatt elkészül.
  6. Ellenőrizzük tűpróbával, de akkor jó, ha a közepe kicsit ragacsos.
  7. A brownie-t lehűtjük, felszeleteljük és egy kanál vanília fagylalttal tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük