A néger szelet vagy más néven néger fog egy klasszikus magyar sütemény, amely gazdag csokoládés ízvilágával és puha textúrájával az édesszájúak kedvence.
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 10 dkg Ráma margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 dkg kakaó
- 12 g sütőpor
Tojáshab
- 4 db tojás fehérje
- 25 dkg porcukor
Máz
- 9 teáskanál kristálycukor
- 5 teáskanál víz
- 3 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál vaj
Elkészítés
- A tojás sárgáját, a cukrot és a lágy margarint habosra keverjük.
- A lisztet, a sütőport és a kakaót összevegyítjük.
- A habos krémhez hozzáadjuk a tejet, majd beleöntjük a száraz hozzávalókat is.
- Habosra keverjük az összes hozzávalót és kivajazott tepsibe öntjük és 200 fokon 20 percig sütjük.
- Közben a cukrot és a fehérjét gőz fölött sima, fényes, de kemény habbá verjük.
- Ez idő alatt a tészta elkészül, így a kemény habot ráterítjük a tésztára és vissza toljuk a sütőbe nagyjából 8-10 percre, amíg a teteje kissé megpirul.
- A mázhoz, a cukrot a kakaóval és a vízzel összekeverjük és felfőzzük. A tűzről levéve a vajat is tegyük bele és keverjük simára.
- A kihült süteményre terítsük rá a kézmeleg csokoládés mázat és forró vízbe mártott késsel szeleteljük ízlés szerint.