Néger Szelet

Néger Szelet

A néger szelet vagy más néven néger fog egy klasszikus magyar sütemény, amely gazdag csokoládés ízvilágával és puha textúrájával az édesszájúak kedvence.

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 10 dkg Ráma margarin
  • 25 dkg kristálycukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dkg kakaó
  • 12 g sütőpor

Tojáshab

  • 4 db tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor

Máz

  • 9 teáskanál kristálycukor
  • 5 teáskanál víz
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés

  1. A tojás sárgáját, a cukrot és a lágy margarint habosra keverjük.
  2. A lisztet, a sütőport és a kakaót összevegyítjük.
  3. A habos krémhez hozzáadjuk a tejet, majd beleöntjük a száraz hozzávalókat is.
  4. Habosra keverjük az összes hozzávalót és kivajazott tepsibe öntjük és 200 fokon 20 percig sütjük.
  5. Közben a cukrot és a fehérjét gőz fölött sima, fényes, de kemény habbá verjük.
  6. Ez idő alatt a tészta elkészül, így a kemény habot ráterítjük a tésztára és vissza toljuk a sütőbe nagyjából 8-10 percre, amíg a teteje kissé megpirul.
  7. A mázhoz, a cukrot a kakaóval és a vízzel összekeverjük és felfőzzük. A tűzről levéve a vajat is tegyük bele és keverjük simára.
  8. A kihült süteményre terítsük rá a kézmeleg csokoládés mázat és forró vízbe mártott késsel szeleteljük ízlés szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük