Sárgarépás rizs

Sárgarépás rizs

A sárgarépa édeskés íze tökéletesen harmonizál a puha rizs textúrájával, így egy finom és színes köretet kapunk, amely bármely étkezést különlegessé tesz. A sárgarépás rizs nemcsak ízletes, hanem tápanyagokban gazdag, szénhidrát tartalma alacsony glikémiás indexű, ezért diéta és vércukorháztartás szempontjából kedvező.

Hozzávalók

  • 10 dkg rizs
  • 2 dl víz
  • 2 db közepes sárgarépa reszelve
  • kevéske zsiradék
  • ízlés szerint só

Elkészítés

  1. A megmosott rizst nem túl forró zsiradékon kissé megforgatjuk és hozzátesszük a reszelt sárgarépát.
  2. Felöntjük a vízzel és lefedjük.
  3. Néhány percig forraljuk, ízlés szerint megsózzuk, majd a legkisebb hőmérsékletre vesszük a lángot.
  4. Pontosan húsz percig főzzük, ezután összekeverjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük