Sárgarépás rizs

Sárgarépás rizs

A rizst sosem lehet megunni, rengeteg lehetőséget ad az elkészítésre. Számtalan jótékony hatása mellett, főleg vasat, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Szénhidrát tartalma alacsony glikémiás indexű, ezért diéta és vércukorháztartás szempontjából kedvező.

Hozzávalók

  • 10 dkg rizs
  • 2 dl víz
  • 2 db közepes sárgarépa reszelve
  • kevéske zsiradék
  • ízlés szerint só

Elkészítés

  1. A megmosott rizst nem túl forró zsiradékon kissé megforgatjuk és hozzátesszük a reszelt sárgarépát.
  2. Felöntjük a vízzel és lefedjük.
  3. Néhány percig forraljuk, ízlés szerint megsózzuk, majd a legkisebb hőmérsékletre vesszük a lángot.
  4. Pontosan húsz percig főzzük, ezután összekeverjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük