A sárgarépa édeskés íze tökéletesen harmonizál a puha rizs textúrájával, így egy finom és színes köretet kapunk, amely bármely étkezést különlegessé tesz. A sárgarépás rizs nemcsak ízletes, hanem tápanyagokban gazdag, szénhidrát tartalma alacsony glikémiás indexű, ezért diéta és vércukorháztartás szempontjából kedvező.
Hozzávalók
- 10 dkg rizs
- 2 dl víz
- 2 db közepes sárgarépa reszelve
- kevéske zsiradék
- ízlés szerint só
Elkészítés
- A megmosott rizst nem túl forró zsiradékon kissé megforgatjuk és hozzátesszük a reszelt sárgarépát.
- Felöntjük a vízzel és lefedjük.
- Néhány percig forraljuk, ízlés szerint megsózzuk, majd a legkisebb hőmérsékletre vesszük a lángot.
- Pontosan húsz percig főzzük, ezután összekeverjük.