Sárgabarackos gombóc

Sárgabarackos gombóc

A lágy tészta tökéletesen kiegészíti a sárgabarack frissességét, így egy igazán könnyed és ízletes ételt kapunk. A tésztája puha, könnyű és egyszerű összeállítani. Ez a gombóc remek választás desszertnek, de akár főételnek is.

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 16 dkg búzafinomliszt (BL-55)
  • 6 dkg Rama
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom héja
  • 1 csipet só
  • 3 cl rum vagy pici aroma
  • 10-12 szem sárgabarack

Elkészítés

  1. A túrót áttörjük, majd az olvasztott Ramával, tojással és a tojássárgával összekeverjük, ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, rumot, egy csipetnyi sót és a lisztet.
  2. Közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
  3. Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk.
  4. A sárgabarackot megtisztítjuk és megmossuk.
  5. A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 barack szemet teszünk rájuk, majd gombócokat formázunk belőlük.
  6. Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük.
  7. Kivesszük, és az előkészített pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
  8. Tálalásnál vaníliás cukorral elkevert porcukorral kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük