A lágy tészta tökéletesen kiegészíti a sárgabarack frissességét, így egy igazán könnyed és ízletes ételt kapunk. A tésztája puha, könnyű és egyszerű összeállítani. Ez a gombóc remek választás desszertnek, de akár főételnek is.
Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 16 dkg búzafinomliszt (BL-55)
- 6 dkg Rama
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 citrom héja
- 1 csipet só
- 3 cl rum vagy pici aroma
- 10-12 szem sárgabarack
Elkészítés
- A túrót áttörjük, majd az olvasztott Ramával, tojással és a tojássárgával összekeverjük, ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, rumot, egy csipetnyi sót és a lisztet.
- Közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
- Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk.
- A sárgabarackot megtisztítjuk és megmossuk.
- A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 barack szemet teszünk rájuk, majd gombócokat formázunk belőlük.
- Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük.
- Kivesszük, és az előkészített pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
- Tálalásnál vaníliás cukorral elkevert porcukorral kínáljuk.