A Cseh krémes egy ellenállhatatlan, réteges sütemény, amely krémes töltelékével és ropogós tésztalapjaival varázsolja el az édesszájúakat. Ez a klasszikus desszert különleges alkalmakra is tökéletes választás.
Hozzávalók
Tészta
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 3 evőkanál porcukor
- 2 db tojás sárgája
- 2 dl tejföl
- 12 g sütőpor
Krém
- 1 liter tej
- 7 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaó
- 20 g vaníliás cukor
- fél citrom leve
- 1 evőkanál rum
- 100 g keserű csokoládé
Elkészítés
- A tésztához szükséges hozzávalókat összekeverjük, jól meggyúrjuk, három felé osztjuk.
- Egy tepsi hátlapján, egyenként kisütjük a lapokat. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt elkészül.
- Vigyázat, könnyen törik!
- A hét evőkanál lisztet, 1,5 dl tejjel csomó mentesre keverjük.
- A maradék tejet feltesszük forrni, amint felmelegedett a tej, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és alacsony tűzön, sűrűre főzzük.
- Közben a vajat, a cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémet hozzáadva, tovább keverjük.
- Az elkészült krémet két felé osztjuk, az egyik felébe teszünk 2 csomag vaníliás cukrot és a fél citrom levét.
- A másik felébe belekeverjük a kakaót és a rumot.
- Az alsó lapra tesszük a kakaós krémet, rátesszük a középső lapot, erre kerül a vaníliás krém, végül a harmadik lappal befedjük.
- A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.