Cseh krémes

A Cseh krémes egy ellenállhatatlan, réteges sütemény, amely krémes töltelékével és ropogós tésztalapjaival varázsolja el az édesszájúakat. Ez a klasszikus desszert különleges alkalmakra is tökéletes választás.

Hozzávalók

Tészta

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 12 g sütőpor

Krém

  • 1 liter tej
  • 7 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 20 g vaníliás cukor
  • fél citrom leve
  • 1 evőkanál rum
  • 100 g keserű csokoládé

Elkészítés

  1. A tésztához szükséges hozzávalókat összekeverjük, jól meggyúrjuk, három felé osztjuk.
  2. Egy tepsi hátlapján, egyenként kisütjük a lapokat. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt elkészül.
  3. Vigyázat, könnyen törik!
  4. A hét evőkanál lisztet, 1,5 dl tejjel csomó mentesre keverjük.
  5. A maradék tejet feltesszük forrni, amint felmelegedett a tej, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és alacsony tűzön, sűrűre főzzük.
  6. Közben a vajat, a cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémet hozzáadva, tovább keverjük.
  7. Az elkészült krémet két felé osztjuk, az egyik felébe teszünk 2 csomag vaníliás cukrot és a fél citrom levét.
  8. A másik felébe belekeverjük a kakaót és a rumot.
  9. Az alsó lapra tesszük a kakaós krémet, rátesszük a középső lapot, erre kerül a vaníliás krém, végül a harmadik lappal befedjük.
  10. A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük