Szaftos, zamatos puha sütemény, valamint a csokoládé és kókusz ízének és állagának tökéletes egyensúlya.
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 db tojás
- 200 gramm porcukor
- 200 gramm búzafinomliszt (BL-55)
- 100 gramm tej
- 100 gramm vaj olvasztva
- 4 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál gyümölcs likőr
- csipetnyi só
Krém
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Csokiszósz
- 20 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 1 dl tej
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- löttyintés rum
Külseje
- 15 dkg kókuszreszelék
- 1 mokkás kanál kakaó
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 22×30 centiméteres sütőformát, és vajazzuk ki.
- Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját keverjük habosra, a porcukorral. Folyamatos keverés mellett, adagoljuk hozzá az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt.
- A lisztet keverjük össze a kakaóval, sütőporral és a csipetnyi sóval.
- Következő lépésként, a fehérjét verjük kemény habbá, majd egy spatula segítségével, óvatosan forgassuk bele a sárga masszát. Ezután adjuk hozzá az összekevert lisztet is, óvatosan forgassuk, továbbra se törjük össze a fehérjét.
- Öntsük az elkészült masszát a sütőformába, tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 35-40 percig.
- Amíg sül a piskóta, készítsük el a csokiszószt, ehhez a vajat és a cukrot tegyük tálba és állítsuk gőzfürdő fölé, folyamatos keverés mellett melegítsük össze. Tegyük hozzá a kakaót, vaníliás cukrot keverjük csomómentesre, majd a tejet is tegyük hozzá. Forraljuk össze, öntsük hozzá a rumot és vegyük le a tűzről.
- A kihűlt piskótának vágjuk le a széleit, szeleteljük helyes kis kockákra. A tejszínt verjük habbá a vaníliás cukorral, a kókusz reszeléket keverjük össze a kakaóval.
- A piskóta kockákból egy kiskanál segítségével kaparjuk ki a közepét, majd töltsük meg a tejszínhabbal, mártsuk a csokiszószba és hempergessük meg a kókuszreszelékbe.
Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe legalább egy órára.