A sült túrógombóc egy ízletes és különleges desszert, amely a hagyományos túrógombóc újragondolt változata. A sült változat könnyed, ropogós külsővel rendelkezik, miközben belül lágy és krémes marad.
Hozzávalók
- 50 dkg túró
- 4 db tojás
- 80 g étkezési búzadara
- 2 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint só
- 4 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg porcukor
Elkészítés
- Alaposan törjük át a túrót, majd a búzadarával, két tojással, egy csomag vaníliás cukorral jól dolgozzuk össze.
- Legalább egy órára tegyük be a hűtőbe.
- Közben készítsük el az öntetet, ehhez a tejfölt keverjük ki a maradék tojással, porcukorral, vanilíás cukorral és a citrom reszelt héjával.
- Tegyük tűzálló tálba a vizes kézzel készített gombócokat, öntsük nyakon az öntettel és toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, nagyjából 20-30 percre.
- Ez idő alatt szép pirosra sül, így porcukorral meghintve tálalhatjuk is.