Sült túrógombóc

Sült túrógombóc

A sült túrógombóc egy ízletes és különleges desszert, amely a hagyományos túrógombóc újragondolt változata. A sült változat könnyed, ropogós külsővel rendelkezik, miközben belül lágy és krémes marad.

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 4 db tojás
  • 80 g étkezési búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint só
  • 4 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg porcukor




Elkészítés

  1. Alaposan törjük át a túrót, majd a búzadarával, két tojással, egy csomag vaníliás cukorral jól dolgozzuk össze.
  2. Legalább egy órára tegyük be a hűtőbe.
  3. Közben készítsük el az öntetet, ehhez a tejfölt keverjük ki a maradék tojással, porcukorral, vanilíás cukorral és a citrom reszelt héjával.
  4. Tegyük tűzálló tálba a vizes kézzel készített gombócokat, öntsük nyakon az öntettel és toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, nagyjából 20-30 percre.
  5. Ez idő alatt szép pirosra sül, így porcukorral meghintve tálalhatjuk is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük