Vegán csokoládétorta

Vegán csoki torta-01

A vegán csokoládétorta tökéletes választás azok számára, akik tej- és tojásmentes desszertet keresnek, de nem akarnak lemondani a gazdag, csokoládés ízélményről. Ez a torta puha, omlós tésztával és intenzív csokoládéval készül.

Hozzávalók

Tészta

  • 22,5 dkg liszt
  • 2,5 dkg kakaópor
  • 1,5 tk kávépor
  • 1,5 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 375 ml víz
  • 7,5 dkg kókuszolaj
  • 25 dkg barna cukor
  • 1,5 tk almaecet

Máz

  • 60 ml frissen facsart narancslé
  • 2,5 dkg kókuszvaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 tábla jó minőségű keserűcsokoládé
  • 1,5 tk kakaópor
  • 1,5 tk kávépor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
  2. Két lépésben állítjuk össze a tortát, ehhez először a száraz alapanyagokat összevegyítjük egy tálban.
  3. Egy másik tálban a kókuszvajat kissé megolvasztjuk, hozzáadjuk a vizet, barna cukrot és az ecetet.
  4. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
  5. Kivajazott, kapcsos torta formába öntjük.
  6. Az igen híg masszát előmelegített sütőbe tesszük, ahol nagyjából 30-35 perc alatt készre sül.
  7. Közben elkészítjük a narancsos csoki mázat, ehhez a narancs levet és a kókuszvajat gőz fölött felmelegítjük, hozzáadjuk a barna cukrot, kakaóport és a kávéport.
  8. Végül az összetördelt keserű csokoládét tesszük bele.
  9. Gőz fölött sima állagúvá keverjük, majd félretesszük hűlni.
  10. A kihűlt tortára csurgatjuk a mázat és reszelt narancshéjával díszítjük.

Tipp

Jól illik hozzá a kandírozott narancshéj, amit ízlés szerint keverhetünk a tésztába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük