A vegán csokoládétorta tökéletes választás azok számára, akik tej- és tojásmentes desszertet keresnek, de nem akarnak lemondani a gazdag, csokoládés ízélményről. Ez a torta puha, omlós tésztával és intenzív csokoládéval készül.
Hozzávalók
Tészta
- 22,5 dkg liszt
- 2,5 dkg kakaópor
- 1,5 tk kávépor
- 1,5 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 375 ml víz
- 7,5 dkg kókuszolaj
- 25 dkg barna cukor
- 1,5 tk almaecet
Máz
- 60 ml frissen facsart narancslé
- 2,5 dkg kókuszvaj
- 5 dkg barna cukor
- 1 tábla jó minőségű keserűcsokoládé
- 1,5 tk kakaópor
- 1,5 tk kávépor
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
- Két lépésben állítjuk össze a tortát, ehhez először a száraz alapanyagokat összevegyítjük egy tálban.
- Egy másik tálban a kókuszvajat kissé megolvasztjuk, hozzáadjuk a vizet, barna cukrot és az ecetet.
- Összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
- Kivajazott, kapcsos torta formába öntjük.
- Az igen híg masszát előmelegített sütőbe tesszük, ahol nagyjából 30-35 perc alatt készre sül.
- Közben elkészítjük a narancsos csoki mázat, ehhez a narancs levet és a kókuszvajat gőz fölött felmelegítjük, hozzáadjuk a barna cukrot, kakaóport és a kávéport.
- Végül az összetördelt keserű csokoládét tesszük bele.
- Gőz fölött sima állagúvá keverjük, majd félretesszük hűlni.
- A kihűlt tortára csurgatjuk a mázat és reszelt narancshéjával díszítjük.
Tipp
Jól illik hozzá a kandírozott narancshéj, amit ízlés szerint keverhetünk a tésztába.