A túrós palacsinta vanília mártással egy ellenállhatatlan desszert, amelyben a könnyű túrós töltelék és a lágy, krémes vaníliás öntet tökéletesen kiegészíti egymást. Ez a klasszikus magyar édesség minden étkezést különlegessé tesz.
Hozzávalók
- 14-16 db palacsinta
Töltelék
- 50 dkg túró
- 2 evőkanál tejföl
- 8 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint mazsola
Öntet
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1/2 liter tej
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítés
- Első lépésként a tölteléket készítjük el, ehhez a túrót törjük át szitán, majd tegyük bele a többi hozzávalót és alaposan keverjük ki.
- Az öntetet készíthetjük házilag, illetve pudingporból.
- A tejet tegyük fel forrni, közben a pudingport keverjük el három evőkanál cukorral, vaníliás cukorral, majd adjunk hozzá öt evőkanál tejet, és dolgozzuk ki csomómentesre.
- Az elkészült masszát folyamatos keverés közben öntsük a forró tejbe és sűrítsük be. Tegyük félre kissé hűlni, majd keverjük hozzá a tejszínt.
- Hagyományos módon elkészítjük a palacsintákat.
- Túróval gazdagon megtöltjük, majd felsodorjuk kettesével tányérokra fektetjük, és a vanília mártással megöntözzük.
- Tálalásnál díszítsük gyümölccsel.