Túrós palacsinta László tanya módra

A túrós palacsinta vanília mártással egy ellenállhatatlan desszert, amelyben a könnyű túrós töltelék és a lágy, krémes vaníliás öntet tökéletesen kiegészíti egymást. Ez a klasszikus magyar édesség minden étkezést különlegessé tesz.

Hozzávalók

Töltelék

  • 50 dkg túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 8 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • ízlés szerint mazsola

Öntet

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1/2 liter tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés

  1. Első lépésként a tölteléket készítjük el, ehhez a túrót törjük át szitán, majd tegyük bele a többi hozzávalót és alaposan keverjük ki.
  2. Az öntetet készíthetjük házilag, illetve pudingporból.
  3. A tejet tegyük fel forrni, közben a pudingport keverjük el három evőkanál cukorral, vaníliás cukorral, majd adjunk hozzá öt evőkanál tejet, és dolgozzuk ki csomómentesre.
  4. Az elkészült masszát folyamatos keverés közben öntsük a forró tejbe és sűrítsük be. Tegyük félre kissé hűlni, majd keverjük hozzá a tejszínt.
  5. Hagyományos módon elkészítjük a palacsintákat.
  6. Túróval gazdagon megtöltjük, majd felsodorjuk kettesével tányérokra fektetjük, és a vanília mártással megöntözzük.
  7. Tálalásnál díszítsük gyümölccsel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük