Sárgabarackdzsem

Sárgabarack dzsem

A sárgabarack természetes édessége és aromája garantálja, hogy a dzsem minden falatja igazi ízélményt nyújtson. Zamatos íze mellett, rendkivül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban.

Hozzávalók

  • 2 kg gyümölcshús
  • 20 dkg cukor
  • néhány teáskanál barackpálinka




Elkészítés

  1. A barackot váltott vízben, többször mossuk meg, magozzuk ki, a hibás részt távolítsuk el. Egy nagyobb műanyag tálba tegyük a félbe vagy negyedre szelt barackot. Szórjuk rá a cukrot és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
  2. Másnap még a főzés előtt gondoskodjunk az üvegek sterilitásáról, illetve készítsük elő a takarót, konyharuhát a dunsztoláshoz, és a befőző fóliát az üvegek lezárásához.
  3. Az előkészített barackot, tiszta kézzel, nyomkodjuk össze, és közepes fokozaton kezdjük el főzni.
  4. Forraljuk fel, majd kisebb fokozaton néha, néha megkeverve addig főzzük, amíg a hab és a leve elpárolog. Ez nagyjából két óra alatt lezajlik.
  5. A kész dzsemet, minél előbb tegyük az üvegekbe, a tetejére öntsünk egy teáskanál pálinkát, simítsuk rá a befőző fóliát, szorosan tekerjük rá a kupakot.
  6. Tegyük az üvegeket takaró közé, azaz száraz dunsztba és hagyjuk kihűlni.
  7. Másnap címkézzük fel és tegyük a kamra polcra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük