Őszibarackdzsem

Őszibarackdzsem

Az őszibarack természetes édessége és frissessége minden kanálban érezhető, így a dzsem garantáltan kedvenc csemege lesz és csábító aromájával garantáltan elhozza a nyár napfényes ízeit.

Hozzávalók

  • 1 kg hámozott és kimagozott őszibarack
  • 300 gramm cukor
  • egy citrom leve
  • 1 teáskanál vanília-kivonat (opcionális)
  • 2 evőkanál konyak (ízlés szerint)
  • teáskanál őszibarack pálinka




Elkészítés

  1. Váltott vízben, többször mossuk meg az őszibarackot, húzzuk le a héját, távolítsuk el a magját, majd vágjuk darabokra.
  2. Rétegezzük egy tálba, a félbe vagy negyedre szelt barackot. Szórjuk rá a cukrot és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
  3. Másnap még a főzés előtt gondoskodjunk az üvegek sterilitásáról, illetve készítsük elő a takarót, konyharuhát a dunsztoláshoz, és a befőző fóliát az üvegek lezárásához.
  4. Az előkészített barackot, tiszta kézzel, nyomkodjuk össze, és közepes fokozaton kezdjük el főzni.
  5. Nagyjából 30 perc múlva adjuk hozzá a többi hozzávalót és főzzük tovább.
  6. Amint eléri a kellő sűrűséget, nagyjából még 50-60 perc, tegyük sterilizált üvegekbe a tetejére öntsünk egy teáskanál pálinkát, simítsuk rá a befőző fóliát, szorosan tekerjük rá a kupakot és helyezzük konyharuhával bélelt takaró közé.
  7. Másnap címkézzük fel és tegyük a kamra polcra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük