Fahéjas csiga

Fahéjas csiga

A fahéjas csiga egy klasszikus, édes péksütemény, amelyet a puha tészta és az illatos fahéjas töltelék tesz igazán ellenállhatatlanná.

Hozzávalók 4 főre

Tészta

  • 70 dkg liszt
  • 375 ml tej
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só

Töltelék

  • 13 dkg vaj
  • 2 evőkanál fahéj őrölve
  • 1 maréknyi dió vagy mandula vagy mogyoró
  • 10 dkg cukor

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet, a vajat és a cukrot melegítsük fel. (ne forraljuk, kézmeleg legyen)
  2. Robotgéppel dolgozunk, így a tálba szórjuk a lisztet, a sót, a vaníliás cukrot és az élesztőt. Alacsony fokozaton indítsuk el a gépet, majd adjuk hozzá a langyos tejet, tojás sárgáját és a puha vajat.
  3. A tál faláról szépen leváló tészta nagyon rugalmas és puha, amit konyharuhával letakarva tegyünk meleg helyre és kelesszük 30-40 percen keresztül.

Töltelék

  1. Amíg a tészta pihen, addig a puha vajat, a cukrot, a fahéjat és a diót keverjük össze.

Összeállítás

A tésztát enyhén lisztezett deszkán 40×50 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. Erre terítjük a fahájas tölteléket. A tésztát feltekerjük és szeletekre vágjuk.

A sütőt 170 fokra melegítsük elő.

Papírral kibélelt sütőlemezre fektetjük a tetejüket olvasztott vajjal kenjük meg és toljuk a sütőbe.

20 perc alatt szép pirosra sülnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük