Nagyon jó ízű és légies. A liszt nélküli csokis tekercs a repedezett, cukortól kérges tetejével igazi rusztikus sütemény.
Hozzávalók 4 adaghoz
- 175 g 100% kakaótartalmú étcsokoládé
- 175 g porcukor
- 6 db tojás
- 2 ek átszitált kakaópor
- 300 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 30×20 sütűformát vajazzunk ki és béleljük szilikonos sütőpapírral.
- A csokoládét törjük apró darabokra, tegyük egy üvegtálba és állítsuk a tálat enyhén forrásban lévő víz fölé.
- Amíg a csokoládé felolvad, addig a tojások sárgáját egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és elektromos habverővel világos krémmé keverjük. A kihűlt csokoládét pedig hozzá adjuk a sárga krémhez.
- Közben a tojásfehérhét verjük kemény habbá.
- A csokoládés keverékhez adjunk egy nagy kanál fehérjét és óvatosan keverjük össze. Ennél a műveletnél lágyabb lesz a csokoládé massza és könnyebb lesz beledolgozni a maradék fehérjét és az átszitált kakaóport.
- Az elkészült masszát egyenletesen eloszlatjuk az előkészített tepsin és előmelegített sütőben, nagyjából 15- 20 perc alatt megsütjük.
- Amíg a sütemény a sütőben van, addig felverjük a tejszínt, amihez a másik csomag vaníliás cukrot is hozzáadjuk.
- Előkészítünk egy sütőpapírt, amit porcukorral megszórunk és erre borítjuk a roládot. A felső papírt lehúzzuk róla és megkenjük a habtejszínnel.
- A papír segítségével a rövidebb szél mentén nagyon szorosan feltekerjük.
Nem szabad meglepődni ha közben reped a tészta, hiszen így lesz rusztikus a sütemény. Tálalás előtt, még szórjunk rá vaníliás cukorral elkevert porcukrot.