Csokoládés tekercs liszt nélkül

Csokoládés tekercs liszt nélkül

Nagyon jó ízű és légies. A liszt nélküli csokis tekercs a repedezett, cukortól kérges tetejével igazi rusztikus sütemény.

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 175 g 100% kakaótartalmú étcsokoládé
  • 175 g porcukor
  • 6 db tojás
  • 2 ek átszitált kakaópor
  • 300 ml habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 30×20 sütűformát vajazzunk ki és béleljük szilikonos sütőpapírral.
  2. A csokoládét törjük apró darabokra, tegyük egy üvegtálba és állítsuk a tálat enyhén forrásban lévő víz fölé.
  3. Amíg a csokoládé felolvad, addig a tojások sárgáját egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és elektromos habverővel világos krémmé keverjük. A kihűlt csokoládét pedig hozzá adjuk a sárga krémhez.
  4. Közben a tojásfehérhét verjük kemény habbá.
  5. A csokoládés keverékhez adjunk egy nagy kanál fehérjét és óvatosan keverjük össze. Ennél a műveletnél lágyabb lesz a csokoládé massza és könnyebb lesz beledolgozni a maradék fehérjét és az átszitált kakaóport.
  6. Az elkészült masszát egyenletesen eloszlatjuk az előkészített tepsin és előmelegített sütőben, nagyjából 15- 20 perc alatt megsütjük.
  7. Amíg a sütemény a sütőben van, addig felverjük a tejszínt, amihez a másik csomag vaníliás cukrot is hozzáadjuk.
  8. Előkészítünk egy sütőpapírt, amit porcukorral megszórunk és erre borítjuk a roládot. A felső papírt lehúzzuk róla és megkenjük a habtejszínnel.
  9. A papír segítségével a rövidebb szél mentén nagyon szorosan feltekerjük.

Nem szabad meglepődni ha közben reped a tészta, hiszen így lesz rusztikus a sütemény. Tálalás előtt, még szórjunk rá vaníliás cukorral elkevert porcukrot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük