A spenót sokoldalú és egészséges zöldség, hozzáadhatjuk bármilyen ételhez, például rizshez, levesekhez, főételekhez, turmixokhoz és köretet is készíthetünk belőle.
Hozzávalók 4 adag
- 1 kg spenót
- 200 g mozzarella
- 4 ek. parmezán
- 3 ek. olíva olaj
- ízlés szerint só, bors
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés
- Vágjuk vékony csíkokra a spenótot.
- Pici só és bors hozzáadásával, 2-3 evőkanál olívaolajon pároljuk meg az összevágott zöldséget.
- A mozzarellát vágjuk apró kockákra, adjuk hozzá a spenóthoz a fokhagymával együtt és addig pároljuk, amíg a sajt elolvad.
- Ízlés szerint korrigáljuk a fűszerezést, majd az elkészült spenótot szórjuk meg reszelt parmezánnal.