Ebben a receptben a tészta meglehetősen sűrű és nem túl édes. Tökéletes választás azok számára, akik tojásallergiával élnek, vagy éppen nincs otthon tojás, de egy finom desszertet szeretnének elkészíteni. Ez az egyszerű és gyors recept biztosítja, hogy a palacsinták ugyanolyan ízletesek és puhák maradjanak, mint a hagyományos változatban.
Hozzávalók
- 2 csésze író vagy kefir
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 1 evőkanál fehér cukor (plusz ízlés szerint)
- 2 csésze liszt
Díszítéshez
- porcukor
- juharszirup vagy méz
Sütéshez
- vaj
Elkészítés
-
Egy csésze 250 ml
-
Egy közepes tálban keverjük össze a tésztához az összes hozzávalót. 20 percig pihentetjük.
-
Közben egy nagy, tapadásmentes serpenyőt közepes lángon előmelegítünk.
-
Adjunk hozzá fél evőkanál vajat, hagyjuk felolvadni és kenjük szét a serpenyőben.
-
Egy 1/4 csésze mérőpohárral adjunk hozzá 3 gombóc tésztát, hogy 3 kis palacsintát készítsünk.
-
Oldalanként kb 2-3 percig sütjük, amíg szép barna nem lesz. Ismételje meg a többi tésztával.
-
Forrón vagy melegen tálaljuk bogyós gyümölcsökkel, porcukorral megszórva, vagy juharsziruppal, vagy a kedvenc lekvárral.