Palacsinta tojás nélkül

Ebben a receptben a tészta meglehetősen sűrű és nem túl édes. Tökéletes választás azok számára, akik tojásallergiával élnek, vagy éppen nincs otthon tojás, de egy finom desszertet szeretnének elkészíteni. Ez az egyszerű és gyors recept biztosítja, hogy a palacsinták ugyanolyan ízletesek és puhák maradjanak, mint a hagyományos változatban.

Hozzávalók

  • 2 csésze író vagy kefir
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • 1 evőkanál fehér cukor (plusz ízlés szerint)
  • 2 csésze liszt

Díszítéshez

  • porcukor
  • juharszirup vagy méz

Sütéshez

  •  vaj

Elkészítés

  1. Egy csésze 250 ml
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a tésztához az összes hozzávalót. 20 percig pihentetjük.
  3. Közben egy nagy, tapadásmentes serpenyőt közepes lángon előmelegítünk.
  4. Adjunk hozzá fél evőkanál vajat, hagyjuk felolvadni és kenjük szét a serpenyőben.
  5. Egy 1/4 csésze mérőpohárral adjunk hozzá 3 gombóc tésztát, hogy 3 kis palacsintát készítsünk.
  6. Oldalanként kb 2-3 percig sütjük, amíg szép barna nem lesz. Ismételje meg a többi tésztával.
  7. Forrón vagy melegen tálaljuk bogyós gyümölcsökkel, porcukorral megszórva, vagy juharsziruppal, vagy a kedvenc lekvárral.

Tippek a tökéletes tojásmentes palacsintához

  • Ha még könnyedebb tésztát szeretnél, adhatsz hozzá 1 teáskanál almaecetet vagy citromlevet, amely segít a szódabikarbónának aktiválódni.
  • Vegán verzió: A vaj helyett használj kókuszolajat, és az író/kefir helyett növényi joghurtot vagy növényi tejet.
  • Gluténmentes változat: A búzaliszt helyett használj zabpehelylisztet vagy mandulalisztet, így gluténmentessé is teheted a receptet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük