Palacsinta tojás nélkül

Ebben a receptben a tészta meglehetősen sűrű és nem túl édes.

Hozzávalók

  • 2 csésze író vagy kefir
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • 1 evőkanál fehér cukor (plusz ízlés szerint)
  • 2 csésze liszt

Díszítéshez

  • porcukor
  • juharszirup vagy méz

Sütéshez

  •  vaj

Elkészítés

  1. Egy csésze 250 ml
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a tésztához az összes hozzávalót. 20 percig pihentetjük.
  3. Közben egy nagy, tapadásmentes serpenyőt közepes lángon előmelegítünk.
  4. Adjunk hozzá fél evőkanál vajat, hagyjuk felolvadni és kenjük szét a serpenyőben.
  5. Egy 1/4 csésze mérőpohárral adjunk hozzá 3 gombóc tésztát, hogy 3 kis palacsintát készítsünk.
  6. Oldalanként kb 2-3 percig sütjük, amíg szép barna nem lesz. Ismételje meg a többi tésztával.
  7. Forrón vagy melegen tálaljuk bogyós gyümölcsökkel, porcukorral megszórva, vagy juharsziruppal, vagy a kedvenc lekvárral.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük