Ebben a receptben a tészta meglehetősen sűrű és nem túl édes.
Hozzávalók
- 2 csésze író vagy kefir
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 1 evőkanál fehér cukor (plusz ízlés szerint)
- 2 csésze liszt
Díszítéshez
- porcukor
- juharszirup vagy méz
Sütéshez
- vaj
Elkészítés
-
Egy csésze 250 ml
-
Egy közepes tálban keverjük össze a tésztához az összes hozzávalót. 20 percig pihentetjük.
-
Közben egy nagy, tapadásmentes serpenyőt közepes lángon előmelegítünk.
-
Adjunk hozzá fél evőkanál vajat, hagyjuk felolvadni és kenjük szét a serpenyőben.
-
Egy 1/4 csésze mérőpohárral adjunk hozzá 3 gombóc tésztát, hogy 3 kis palacsintát készítsünk.
-
Oldalanként kb 2-3 percig sütjük, amíg szép barna nem lesz. Ismételje meg a többi tésztával.
-
Forrón vagy melegen tálaljuk bogyós gyümölcsökkel, porcukorral megszórva, vagy juharsziruppal, vagy a kedvenc lekvárral.