Sajtgolyó

A sajtgolyó egy roppant egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, amely ideális lehet gyors vacsorákhoz vagy ebéd kiegészítőjeként. Ez az ízletes fogás bármilyen étkezést különlegessé tehet, legyen az egy családi összejövetel vagy egy hétköznapi vacsora. A sajtgolyók ropogós külsője és lágy, sajtos belseje garantáltan elnyeri mindenki tetszését. Ráadásul minimális előkészületet igényel, így tökéletes megoldás, ha kevés idő áll rendelkezésre.

Hozzávalók

Golyóhoz

  • 300 g trappista sajt (reszelt)
  • 30 g búzaliszt (BL55)
  • 1 evőkanál tejföl (20%-os)
  • 1 db tojás (közepes, „M”-es méretű)

Külsejére

  • zsemlemorzsa
  • szezámmag (opcionális)

Sütéshez

  • étolaj

Elkészítés

  1. A sajtgolyók elkészítéséhez reszeljük le a trappista sajtot, és keverjük össze a liszttel, a tejföllel és a tojással. Alakítsunk ki belőle homogén masszát.
  2. Formázzunk kis golyókat a masszából, majd forgassuk meg zsemlemorzsában és szezámmagban, hogy ropogós külsőt kapjanak.
  3. Hevítsünk fel étolajat egy serpenyőben, és süssük a golyókat aranybarnára. Ügyeljünk arra, hogy ne égjenek meg, a sajt gyorsan megolvad.
  4. Miután megsültek, helyezzük a golyókat papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassuk. Frissen, melegen tálaljuk őket.

Tipp

A sajtgolyó kiválóan illik különféle mártogatósokhoz, mint például fokhagymás-tejfölös szósz vagy csípős chili mártás, amelyek még ízletesebbé teszik ezt a gyors és egyszerű fogást.

Egészségesebb változatok

  • Ha könnyedebb változatot szeretnél, készítsd el a golyókat sütőben sütve, így kevesebb olajat fogsz használni.
  • A trappista sajt helyett használhatsz füstölt sajtot vagy mozzarella sajtot is, amelyek még izgalmasabb ízt kölcsönöznek az ételnek.

Ez a recept kiváló választás lehet akkor is, ha gyorsan szeretnél elkészíteni valami különlegeset, ugyanakkor egyszerű alapanyagokkal dolgozol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük