A tésztasaláta egy gyorsan elkészíthető, változatos és ízletes étel. Ez a fogás számos zöldséggel, friss fűszerekkel és különféle öntetekkel variálható, így mindig személyre szabható. A tésztasaláta recept egyszerűsége és sokoldalúsága miatt népszerű azok körében, akik gyors, de tápláló ételt szeretnének készíteni.
Hozzávalók
- 200 g Bonduelle zöldborsó
- 120 g Rio Mare tonhalkonzerv
- 130 g Bonduelle Créatif duo vagyis bébirépa és zöldborsó keveréke
- 15 dkg farfalle tészta
Mártáshoz
- 330 g tejföl
- 4 evőkanál majonéz
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál mustár
- 1 kicsi fej vöröshagyma lereszelve
Elkészítés
- Első lépésként főzzük meg a tésztát, majd készítsük el a mártást, amihez egy nagyobb tálat használjunk, ugyanis ehhez tesszük majd a többi hozzávalót.
- A mártáshoz keverjük össze a tejfölt és a majonézt, tegyük hozzá a mustárt, a frissen örölt borsot, kevés sót és végül a reszelt vöröshagymát.
- Adjuk hozzá az aprított zöldségeket, a tonhalat és a kihűlt tésztát.
- Alaposan forgassuk össze és tegyük hűtőbe 1-2 órára, hogy kellemesen összeérjenek az ízek.
- Önmagában is fogyasztható, hiszen ez egy kiadós saláta.