Csirkemell jóasszony módra

Csirkemell jóasszony módra

A gazdag ízvilág és a különleges hozzávalók kombinációja teszi ezt az ételt igazán különlegessé. A csirkemell jóasszony módra egyszerre laktató és ínycsiklandó. A falatnyi csirkemell darabokat serpenyőben szép aranybarnára pirítjuk, és a szalonnás, hagymás, gombás raguval bevonjuk.

Hozzávalók

  • 1 kg csontozott csirkemell
  • 0,5 dl olaj
  • 30 dkg kenyér szalonna
  • 50 dkg gomba, ízlés szerint barna vagy fehér csiperkegomba
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 csomag petrezselyem aprítva
  • 200 ml víz
  • 2 kg burgonya




Elkészítés

  1. A csirkemellet kicsontozzuk és szeleteljük. A filéket könnyedén kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
  2. A csirkemellet magas hőfokon előpirítjuk és félretesszük.
  3. A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, kevés zsiradékon kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a gombát. Sóval, borssal ízesítjük, lisztet adunk hozzá és pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel.
  4. A filéket rátesszük a ragura, és lassú tűzön készre pároljuk. Csirkemell esetében ez nagyjából 10-15 percet vesz igénybe, ezért vigyázzunk, hogy a ragut ne főzzük túl.
  5. Tálra tesszük az elkészült mell filéket, a raguhoz adjuk az aprított petrezselymet, forralunk rajta egyet, és a filékre kanalazzuk.
  6. Tálalásnál nagyobb kockára vágott sült burgonyát kínálunk mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük