A gazdag ízvilág és a különleges hozzávalók kombinációja teszi ezt az ételt igazán különlegessé. A csirkemell jóasszony módra egyszerre laktató és ínycsiklandó. A falatnyi csirkemell darabokat serpenyőben szép aranybarnára pirítjuk, és a szalonnás, hagymás, gombás raguval bevonjuk.
Hozzávalók
- 1 kg csontozott csirkemell
- 0,5 dl olaj
- 30 dkg kenyér szalonna
- 50 dkg gomba, ízlés szerint barna vagy fehér csiperkegomba
- 3 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- ízlés szerint só, bors
- 1 csomag petrezselyem aprítva
- 200 ml víz
- 2 kg burgonya
Elkészítés
- A csirkemellet kicsontozzuk és szeleteljük. A filéket könnyedén kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
- A csirkemellet magas hőfokon előpirítjuk és félretesszük.
- A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, kevés zsiradékon kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a gombát. Sóval, borssal ízesítjük, lisztet adunk hozzá és pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel.
- A filéket rátesszük a ragura, és lassú tűzön készre pároljuk. Csirkemell esetében ez nagyjából 10-15 percet vesz igénybe, ezért vigyázzunk, hogy a ragut ne főzzük túl.
- Tálra tesszük az elkészült mell filéket, a raguhoz adjuk az aprított petrezselymet, forralunk rajta egyet, és a filékre kanalazzuk.
- Tálalásnál nagyobb kockára vágott sült burgonyát kínálunk mellé.