A mediterrán spagetti egy könnyed és ízletes olasz tésztaétel, amely a mediterrán konyha frissességét és gazdag ízvilágát érzékelteti. Tökéletes választás, ha könnyed és egészséges ételre vágyunk, amely tele van friss ízekkel és a mediterrán konyha hangulatával.
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 1 cukkini
- 3 nagyobb sárgarépa, kockára vágva
- 2 nagyobb fej gomba
- 1 fej vöröshagyma kockára vágva
- 5-6 darab aszalt paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál krémsajt
- 2 dl paradicsom szósz
- 2 dl víz
- reszelt sajt ízlés
- só, bors
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 500 gramm tészta
Elkészítés
- Mossuk és tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát vágjuk apróra, a cukkinit csíkokra, a gombát nagyobb darabokra szeljük.
- Tisztítsuk meg a húst is és vágjuk kockákra, szórjuk meg sóval és borssal.
- Egy serpenyőbe, öntsünk olajat, a vöröshagymát, sárgarépát pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a cukkinit, gombát, aszalt paradicsomot és pároljuk puhára.
- Sózzuk, szórjuk meg borssal, adjuk hozzá a tört fokhagymát, öntsük fel a paradicsom szósszal, keverjük bele a krémsajtot és forraljuk fel.
- A spagettit sós, forró vízben tegyük fel főni.
- Közben hevítsünk fel olajat egy lábosba, majd a csirkemell kockákat pirítsuk aranybarnára, végül adjuk hozzá a mártást. Ha szükséges, öntsünk pár kanállal a tészta vizéből és pár perc erejéig rotyogtassuk.
- A megfőtt spagettit szűrjük le, és az elkészült mártással, gazdagon nyakon öntve tálaljuk.
- Szórjuk meg reszelt sajttal és petrezselyemmel.