Mediterrán spagetti

Mediterrán spagetti

A mediterrán spagetti egy könnyed és ízletes olasz tésztaétel, amely a mediterrán konyha frissességét és gazdag ízvilágát érzékelteti. Tökéletes választás, ha könnyed és egészséges ételre vágyunk, amely tele van friss ízekkel és a mediterrán konyha hangulatával.

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 cukkini
  • 3 nagyobb sárgarépa, kockára vágva
  • 2 nagyobb fej gomba
  • 1 fej vöröshagyma kockára vágva
  • 5-6 darab aszalt paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál krémsajt
  • 2 dl paradicsom szósz
  • 2 dl víz
  • reszelt sajt ízlés
  • só, bors
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 500 gramm tészta




Elkészítés

  1. Mossuk és tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát vágjuk apróra, a cukkinit csíkokra, a gombát nagyobb darabokra szeljük.
  2. Tisztítsuk meg a húst is és vágjuk kockákra, szórjuk meg sóval és borssal.
  3. Egy serpenyőbe, öntsünk olajat, a vöröshagymát, sárgarépát pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a cukkinit, gombát, aszalt paradicsomot és pároljuk puhára.
  4. Sózzuk, szórjuk meg borssal, adjuk hozzá a tört fokhagymát, öntsük fel a paradicsom szósszal, keverjük bele a krémsajtot és forraljuk fel.
  5. A spagettit sós, forró vízben tegyük fel főni.
  6. Közben hevítsünk fel olajat egy lábosba, majd a csirkemell kockákat pirítsuk aranybarnára, végül adjuk hozzá a mártást. Ha szükséges, öntsünk pár kanállal a tészta vizéből és pár perc erejéig rotyogtassuk.
  7. A megfőtt spagettit szűrjük le, és az elkészült mártással, gazdagon nyakon öntve tálaljuk.
  8. Szórjuk meg reszelt sajttal és petrezselyemmel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük