A gyümölcsös piskótarolád egy könnyed, frissítő desszert, amely lágy piskótalapból és ízletes gyümölcsökkel töltött krémből áll. Könnyed és látványos desszert és a friss gyümölcsök színpompás látványa is feldobja az asztalt.
Hozzávalók
- 5 db tojás
- 5 evőkanál fruktóz
- 5 púpos evőkanál mandulaliszt
Krém
- 250 g görög joghurt
- 250 ml habtejszín
- 1/2 db citrom leve
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 csomag expressz zselatin fix
- ízlés szerint gyümölcs
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő 170 C fokra.
- A piskóta elkészítéséhez válasszuk ketté a tojásokat. A tojássárgáját és a fruktózt fehéredésig habosítjuk, miközben a fehérjét kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját egy kevés habbal lazítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a többi habot, végül adjuk hozzá a mandulalisztet.
- A kész masszát vajjal kikent 30×40 cm-es tepsibe terítjük, és nagyjából 10-12 perc alatt megsütjük.
- A forró piskótát tiszta, enyhén nedves konyharuhába tekerjük, hogy a formája megmaradjon.
- Közben készítsük el a krémet, ehhez a habtejszínt öntsük egy robotgép táljába, és verjük kemény habbá.
- Folyamatos keverés közben adagoljuk hozzá a zselatin fixet, majd a citrom levét, narancs héját és végül a joghurtot.
- A kihűlt piskótára kanalazzuk a joghurtos krém kétharmad részét, majd ízlés szerint megszórjuk a gyümölcsökkel, és szorosan feltekerjük.
- A maradék krémmel vonjuk be a roládot, és díszítsük gyümölcsökkel vagy tört mandulával.