Gyümölcsös piskótarolád

A gyümölcsös piskótarolád egy könnyed, frissítő desszert, amely lágy piskótalapból és ízletes gyümölcsökkel töltött krémből áll. Könnyed és látványos desszert és a friss gyümölcsök színpompás látványa is feldobja az asztalt.

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál fruktóz
  • 5 púpos evőkanál mandulaliszt

Krém

  • 250 g görög joghurt
  • 250 ml habtejszín
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 csomag expressz zselatin fix
  • ízlés szerint gyümölcs

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 170 C fokra.
  2. A piskóta elkészítéséhez válasszuk ketté a tojásokat. A tojássárgáját és a fruktózt fehéredésig habosítjuk, miközben a fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgáját egy kevés habbal lazítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a többi habot, végül adjuk hozzá a mandulalisztet.
  4. A kész masszát vajjal kikent 30×40 cm-es tepsibe terítjük, és nagyjából 10-12 perc alatt megsütjük.
  5. A forró piskótát tiszta, enyhén nedves konyharuhába tekerjük, hogy a formája megmaradjon.
  6. Közben készítsük el a krémet, ehhez a habtejszínt öntsük egy robotgép táljába, és verjük kemény habbá.
  7. Folyamatos keverés közben adagoljuk hozzá a zselatin fixet, majd a citrom levét, narancs héját és végül a joghurtot.
  8. A kihűlt piskótára kanalazzuk a joghurtos krém kétharmad részét, majd ízlés szerint megszórjuk a gyümölcsökkel, és szorosan feltekerjük.
  9. A maradék krémmel vonjuk be a roládot, és díszítsük gyümölcsökkel vagy tört mandulával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük