Dupla sajtos pogácsa

Ez a recept nem igényel hajtogatást és pihentetést, a pogácsa azonnal nyújtható és süthető. Ízletes és ropogós sós sütemény, amely a sajtot nemcsak a tésztába rejti, hanem a tetejére szórva is különleges, gazdag ízvilágot biztosít.

Hozzávalók

  • 600 gramm búzafinomliszt (BL-55)
  • 300 gramm margarin
  • 200 gramm reszelt sajt ízlés szerint
  • 3 kiskanál só
  • 1 kiskanál cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 3 dl tejföl
  • 1 tojás, a kenéshez
  • 100 gramm reszelt sajt a tetejére

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, sót, cukrot és a reszelt sajtot.
  2. Adjuk hozzá a puha margarinnal és a tejföllel összekevert élesztőt, majd gyúrjuk össze a hozzávalókat.
  3. Addig dolgozzuk az összetevőket, míg rugalmas és sima tésztát kapunk.
  4. Két centi vastagságúra nyújtjuk, bekockázzuk és tetszőleges méretűre szaggatjuk.
  5. Papírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, ízlés szerint tehetünk még rá tökmagot, szezámmagot, napraforgó magot.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük