Ez a recept nem igényel hajtogatást és pihentetést, a pogácsa azonnal nyújtható és süthető. Ízletes és ropogós sós sütemény, amely a sajtot nemcsak a tésztába rejti, hanem a tetejére szórva is különleges, gazdag ízvilágot biztosít.
Hozzávalók
- 600 gramm búzafinomliszt (BL-55)
- 300 gramm margarin
- 200 gramm reszelt sajt ízlés szerint
- 3 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
- 4 dkg élesztő
- 3 dl tejföl
- 1 tojás, a kenéshez
- 100 gramm reszelt sajt a tetejére
Elkészítés
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, sót, cukrot és a reszelt sajtot.
- Adjuk hozzá a puha margarinnal és a tejföllel összekevert élesztőt, majd gyúrjuk össze a hozzávalókat.
- Addig dolgozzuk az összetevőket, míg rugalmas és sima tésztát kapunk.
- Két centi vastagságúra nyújtjuk, bekockázzuk és tetszőleges méretűre szaggatjuk.
- Papírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, ízlés szerint tehetünk még rá tökmagot, szezámmagot, napraforgó magot.
- 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt szép pirosra sütjük.