Tojáskrém

Tojáskrém

A házi tojáskrém egy gyorsan elkészíthető, ízletes szendvicskrém, amely tökéletes reggelire, uzsonnára vagy vendégvárónak. Ezt a klasszikus receptet pirítóssal, bagettel vagy rozskenyérrel fogyasszuk.

Hozzávalók

  • 8 db kemény tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kis fej vöröshagyma reszelve
  • 1 teáskanál puha vaj
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt bors
  • ízlés szerint őrölt kömény

Elkészítés

  1. A tojásokat, forrástól számított 8 perc alatt, sós vízben megfőzzük.
  2. A megfőtt tojásokat, hideg vízben lehűtjük, majd megpucoljuk és lemossuk.
  3. Közben egy nagyobb tálba reszeljük a tojásokat, hozzáadjuk a fűszereket, a tejfölt, majonézt, mustárt és a reszelt hagymát.
  4. Alaposan összekeverjük és betesszük a hűtőbe 1-2 órára, így az ízek összeérnek
  5. A tojáskrém nagyszerű szendvicskrém, pirítóssal, bagettel, fehér vagy rozs kenyérrel fogyasztva, mennyei.

Tippek

  • Ha lágyabb állagot szeretnél, adj hozzá egy extra kanál tejfölt vagy majonézt.
  • A tojáskrém ízesítését bátran variálhatod apróra vágott snidlinggel vagy friss petrezselyemmel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük