A házi tojáskrém egy gyorsan elkészíthető, ízletes szendvicskrém, amely tökéletes reggelire, uzsonnára vagy vendégvárónak. Ezt a klasszikus receptet pirítóssal, bagettel vagy rozskenyérrel fogyasszuk.
Hozzávalók
- 8 db kemény tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 1 kis fej vöröshagyma reszelve
- 1 teáskanál puha vaj
- ízlés szerint só
- frissen őrölt bors
- ízlés szerint őrölt kömény
Elkészítés
- A tojásokat, forrástól számított 8 perc alatt, sós vízben megfőzzük.
- A megfőtt tojásokat, hideg vízben lehűtjük, majd megpucoljuk és lemossuk.
- Közben egy nagyobb tálba reszeljük a tojásokat, hozzáadjuk a fűszereket, a tejfölt, majonézt, mustárt és a reszelt hagymát.
- Alaposan összekeverjük és betesszük a hűtőbe 1-2 órára, így az ízek összeérnek
- A tojáskrém nagyszerű szendvicskrém, pirítóssal, bagettel, fehér vagy rozs kenyérrel fogyasztva, mennyei.
Tippek
- Ha lágyabb állagot szeretnél, adj hozzá egy extra kanál tejfölt vagy majonézt.
- A tojáskrém ízesítését bátran variálhatod apróra vágott snidlinggel vagy friss petrezselyemmel.