A sütőben sült burgonya és a füstölt sajt kombinációja igazán különlegessé teszi ezt az ételt.
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab nagyobb burgonya
- 6 szelet bacon
- 100 g füstölt sajt
- 2 zsálya levél
- 1 szál rozmaring
- 2 szál kakukkfű
- ízlés szerint olívaolaj
- ízlés szerint só és frissen őrólt bors
Elkészítés
- Válasszunk egyforma méretű burgonyákat az egyenletes sütés érdekében.
- A meghámozott burgonyát vágjuk körülbelül 1 cm vastag szeletekre.
- Egy tepsibe vagy tűzállótálba egymás mellé helyezzük a burgonya szeleteket.
- Erre kerül egy-egy szelet bacon, majd újabb réteg burgonya. Ismételjük ezt a rétegezést, amíg el nem fogy a bacon.
- A rétegekre helyezzük a friss rozmaringot, a kakukkfüvet és a zsályaleveleket.
- Takarjuk le fóliával, majd tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe.
- Nagyjából 20-25 perc alatt elkészül, ekkor vegyük le a fóliát.
- Helyezzünk egy-egy szelet sajtot a burgonyahalmok tetejére és toljuk vissza a sütőbe.
- 5-10 perc alatt megpirulnak, ezután tálalhatjuk köretként vagy előételként is.
Tipp
- A fűszernövények különleges ízt adnak az ételnek, amely fokozza az ízélményt.
- Ha szeretnénk fokozni az étel ízét, locsoljuk meg egy kevés extra szűz olívaolajjal a sütés előtt.