Burgonya sajttal

Burgonya sajttal

A sütőben sült burgonya és a füstölt sajt kombinációja igazán különlegessé teszi ezt az ételt.

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab nagyobb burgonya
  • 6 szelet bacon
  • 100 g füstölt sajt
  • 2 zsálya levél
  • 1 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • ízlés szerint olívaolaj
  • ízlés szerint só és frissen őrólt bors

Elkészítés

  1. Válasszunk egyforma méretű burgonyákat az egyenletes sütés érdekében.
  2. A meghámozott burgonyát vágjuk körülbelül 1 cm vastag szeletekre.
  3. Egy tepsibe vagy tűzállótálba egymás mellé helyezzük a burgonya szeleteket.
  4. Erre kerül egy-egy szelet bacon, majd újabb réteg burgonya. Ismételjük ezt a rétegezést, amíg el nem fogy a bacon.
  5. A rétegekre helyezzük a friss rozmaringot, a kakukkfüvet és a zsályaleveleket.
  6. Takarjuk le fóliával, majd tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe.
  7. Nagyjából 20-25 perc alatt elkészül, ekkor vegyük le a fóliát.
  8. Helyezzünk egy-egy szelet sajtot a burgonyahalmok tetejére és toljuk vissza a sütőbe.
  9. 5-10 perc alatt megpirulnak, ezután tálalhatjuk köretként vagy előételként is.

Tipp

  • A fűszernövények különleges ízt adnak az ételnek, amely fokozza az ízélményt.
  • Ha szeretnénk fokozni az étel ízét, locsoljuk meg egy kevés extra szűz olívaolajjal a sütés előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük