Köményes szelet

A köményes szelet egy hagyományos magyar fogás. Egyszerre kínál ínycsiklandó ízvilágot és egyszerű elkészítési folyamatot. A fokhagyma és a kömény tökéletesen kiegészíti a sertéskaraj gazdag ízét.

Hozzávalók

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 4 gerezd nagyobb fokhagyma (zúzva)
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál liszt
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 3 evőkanál zsiradék

Elkészítés

  1. Az előkészített karajszeleteket ízlés szerint sózzuk meg, majd szórjuk meg borssal.
  2. Hevítsük fel a zsiradékot egy nagyobb serpenyőben, és süssük a hússzeleteket mindkét oldalukon aranybarnára. Amikor elkészültek, tegyük őket félre egy tálba.
  3. A maradék zsiradékban pirítsuk meg a lisztet, majd húzzuk le a tűzről. Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, alaposan keverjük el, és öntsük fel 2 dl vízzel. Az így kapott paprikás alapot tegyük vissza a tűzre.
  4. Helyezzük vissza a hússzeleteket a szaftba, fedjük le az edényt, és főzzük alacsony hőfokon körülbelül 20 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.
  5. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és az őrölt köményt. Forraljunk rajta egyet, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp

A köményes szeletet frissen, körettel tálaljuk. Kiváló választás mellé a főtt burgonya, rizs, galuska vagy akár a friss kenyér, amely segít felszívni a finom szaftot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük