Sült mézes sárgarépa

Sült mézes sárgarépa
A sárgarépa sokkal egészségesebbé teheti étrendünket és sokféleképpen készíthetjük el. A szem és bőrvédő sárgarépa igazi vitamin és ásványianyag bomba, amely alakbarát köretként is elkészíthető. Édes és fűszeres íze tökéletes egyensúlyban van a méz és a chili paprika keverékével, ami különleges élményt nyújt.

Hozzávalók

  • 2 darab nagyobb sárgarépa
  • 1 és 1/2 evőkanál méz
  • 1 chili paprika aprítva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • csipetnyi só, bors
  • ízlés szerint kakukkfű
  • ízlés szerint aprított petrezselyem

Elkészítés

  1. A sárgarépát tisztítsuk meg, és vágjuk tetszés szerinti méretre.
  2. Serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, szórjuk bele a felvágott sárgarépát, adjuk hozzá az aprított chilit. Mérsékeljük a hőfokot, így tegyük hozzá a mézet, a kakukkfüvet és sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint.
  3. Pároljuk elő a zöldséget nagyjából 5-8 percig, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
  4. Az elkészült sárgarépára szórjunk aprított petrezselyem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük