A sárgarépa sokkal egészségesebbé teheti étrendünket és sokféleképpen készíthetjük el. A szem és bőrvédő sárgarépa igazi vitamin és ásványianyag bomba, amely alakbarát köretként is elkészíthető. Édes és fűszeres íze tökéletes egyensúlyban van a méz és a chili paprika keverékével, ami különleges élményt nyújt.
Hozzávalók
- 2 darab nagyobb sárgarépa
- 1 és 1/2 evőkanál méz
- 1 chili paprika aprítva
- 2 evőkanál olívaolaj
- csipetnyi só, bors
- ízlés szerint kakukkfű
- ízlés szerint aprított petrezselyem
Elkészítés
- A sárgarépát tisztítsuk meg, és vágjuk tetszés szerinti méretre.
- Serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, szórjuk bele a felvágott sárgarépát, adjuk hozzá az aprított chilit. Mérsékeljük a hőfokot, így tegyük hozzá a mézet, a kakukkfüvet és sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint.
- Pároljuk elő a zöldséget nagyjából 5-8 percig, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
- Az elkészült sárgarépára szórjunk aprított petrezselyem.