Vargabéles

Vargabéles

Ennek az ételnek a lényege a roppanó külső és a lágy belső közötti harmóniában rejlik.

Hozzávalók

  • 1 csomag rétes tészta / házi készítésű 8 lapos
  • 60 dkg tehéntúró
  • 18 dkg porcukor
  • 5-6 dl tejföl
  • 4 tojás
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg száraztészta / kocka vagy metélt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 60 gramm mazsola




Elkészítés

  1. A tésztát sós, lobogó vízbe főzzük meg, majd az elkészült tésztát szűrjük le és tegyük félre.
  2. Közben a vaníliás cukrot, porcukrot, vajat és tojássárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a mazsolát, kevés reszelt citromhéjat és jól összekeverjük.
  3. Ezután a pihentetett metélt tésztát óvatosan a túrós masszához keverjük, majd elvegyítjük benne a fehérjékből felvert kemény habot is.
  4. Egy kivajazott tepsi aljára 4 réteslapot helyezünk mindegyiket olvasztott vajjal megöntözzük és ráöntjük az elkészített túrós masszát. A tetejét befedjük a maradék réteslappal, melyet egyenként olvasztott vajjal locsolunk meg.
  5. Közép meleg sütőben átsütjük, hogy a közepe se maradjon nyers, a teteje pedig ropogósra süljön.
  6. 170 fokon nagyjából 25 percig sütjük.
  7. Ezután 10-12 percig szikkadni hagyjuk, majd kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük