Ennek az ételnek a lényege a roppanó külső és a lágy belső közötti harmóniában rejlik.
Hozzávalók
- 1 csomag rétes tészta / házi készítésű 8 lapos
- 60 dkg tehéntúró
- 18 dkg porcukor
- 5-6 dl tejföl
- 4 tojás
- 10 dkg puha vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg száraztészta / kocka vagy metélt
- 1 citrom reszelt héja
- 60 gramm mazsola
Elkészítés
- A tésztát sós, lobogó vízbe főzzük meg, majd az elkészült tésztát szűrjük le és tegyük félre.
- Közben a vaníliás cukrot, porcukrot, vajat és tojássárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a mazsolát, kevés reszelt citromhéjat és jól összekeverjük.
- Ezután a pihentetett metélt tésztát óvatosan a túrós masszához keverjük, majd elvegyítjük benne a fehérjékből felvert kemény habot is.
- Egy kivajazott tepsi aljára 4 réteslapot helyezünk mindegyiket olvasztott vajjal megöntözzük és ráöntjük az elkészített túrós masszát. A tetejét befedjük a maradék réteslappal, melyet egyenként olvasztott vajjal locsolunk meg.
- Közép meleg sütőben átsütjük, hogy a közepe se maradjon nyers, a teteje pedig ropogósra süljön.
- 170 fokon nagyjából 25 percig sütjük.
- Ezután 10-12 percig szikkadni hagyjuk, majd kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.