Beignet

A beigneteket az acadiaiak vitték Louisianába. Acadia Új-Franciaország gyarmata volt Észak-Amerika részén. Ma a beignet négyzet alakú tésztadarab, megsütve és porcukorral bőségesen megszórva. A Cafe Du Monde egy hagyományos kávézó, a nap 24 órájában, a hét minden napján nyitva tart és készíti a fánkokat. 

Hozzávalók

1 csésze: 250 ML

  • 4 csésze liszt
  • 3/4 csésze meleg víz
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 1/4 teáskanál száraz élesztő
  • 1/2 csésze tej
  • 4 evőkanál langyos vaj
  • 1 nagyobb méretű tojás
  • csipetnyi só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Egy robotgép táljába keverjük össze a kézmeleg vizet, cukrot és élesztőt, amit nagyjából 7-10 percig pihentetünk, így aktíváljuk az élesztőt.
  2. Ezután adjuk hozzá a tejet, vajat, tojást és vaníliás cukrot, amit alacsony fokozaton össze keverünk.
  3. Végül tegyük hozzá a sóval elkevert lisztet és addig dagasszuk a tésztát amíg az edény faláról el nem válik.
  4. Az elkészült tésztát, fóliával letakarjuk és meleg helyen kelesszük nagyjából 2 órán keresztül.
  5. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és nagyjából fél centi vastgságú, téglalap formára nyújtjuk.
  6. A kinyújtott tésztát 5×5 centiméteres darabokra vágjuk, letakarjuk és további fél órát kelesztjük.
  7. Közben készítsük elő egy edényben az olajat, amit közepes lángon melegítsünk fel. Az ideális hőmérséklet nagyjából 160 fok.
  8. Ha megfelelő a hőmérséklet, 3-4 darab tésztát tegyünk az olajba. Süssük a beignet-eket, amíg aranyszínűre nem puffad, nagyjából 1 percig, majd fordítsuk meg, hogy a másik oldala is aranyszínű legyen.
  9. A kész fánkokat papírtörlőre szedjük és porcukorba forgatjuk.
  10. Gyümölcsekvár, csokoládé vagy karamell szószba mártogatjuk.

Forrás: https://shop.cafedumonde.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük