Fűszeres rizs

Ez a fűszeres rizs recept egy könnyen elkészíthető étel. A jázminrizs gazdag, illatos ízét a római kömény és a kardamom fűszeres aromája emeli ki, míg a friss koriander vagy petrezselyem frissességet ad a fogásnak.

Hozzávalók

  • 2 dl rizs, célszerű jázminrizst használni
  • 2 közepes sárgarépa lereszelve
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma lereszelve
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kávéskanál örölt kömény
  • 2 szem kardamom
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 2 evőkanálnyi olaj

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben, közepes hőmérsékleten hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a reszelt vöröshagymát, és pirítsuk 3-4 percig.
  2. Amikor a hagyma már megpuhult, adjuk hozzá a köményt, a kardamomot, és a zúzott fokhagymát. Pirítsuk tovább 1-2 percig, hogy a fűszerek kiadják az aromájukat.
  3. Ezután adjuk hozzá a lereszelt sárgarépát és a rizst, pirítsuk 4-5 percig, amíg enyhén megpuhul a répa és jól átveszi a fűszerek ízét.
  4. Szorjuk hozzá a rizst öntsünk hozzá 3-4 dl vizet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd lefedve pároljuk alacsony hőmérsékleten 10-15 percig, amíg a sárgarépa és a rizs teljesen megpuhul.
  5. Befejezésül vegyük ki a kardamom magokat, majd tálalás előtt gazdagon szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal és aprított petrezselyemmel vagy aprított korianderzölddel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük