Rostos almalé

almalé

A frissen préselt alma és a benne található rostok együtt biztosítják a természetes ízvilágot és a vitaminokban gazdag frissítő élményt.

Hozzávalók

  • 1 liter víz
  • 20 dkg cukor
  • 1 kg gyümölcshús

 Elkészítés

  1. Áztassuk be a gyümölcsöket, majd váltott vízben alaposan mossuk meg.
  2. Az almát hámozzuk meg, magházat távolítsuk el, hibás részeket vágjuk ki és szeleteljük fel.
  3. Forraljuk fel a vizet a cukorral.
  4. Közben a gyümölcsöt pépesítsük botmixer vagy turmix segítségével.
  5. Öntsük a gyöngyöző vízbe a gyümölcspépet és forraljuk fel ismét.
  6. Öt perc forralás után, a forró rostos gyümölcslét töltsük üvegekbe, zárjuk le és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük