Marcsa pogácsa

A Marcsa pogácsa egy ősrégi recept nemcsak egyszerű és olcsó, hanem a túrós tésztának köszönhetően extra puha és omlós is. Ha szereted a házias ízeket, és valami könnyen elkészíthető sós finomságra vágysz, próbáld ki ezt a receptet!

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg búzafinomliszt (BL-55)
  • 3 egész tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 dl langyos tej

Elkészítés

  1. Az anyagokat két egész tojással, és egy tojássárgájával jól összedolgozzuk.
  2. A kész tésztát tegyük legalább két órára a hűtőbe, így sokkal könnyebb lesz vele dolgozni.
  3. Enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Vékonyan kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk és a maradék tojásfehérjével végig kenjük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 percet sütjük.

Tipp

Ha még gusztusosabbá szeretnéd tenni a pogácsákat, szórj a tetejükre egy kevés szezámmagot vagy lenmagot. Az apróbb pogácsák különösen mutatósak, és tökéletesek lesznek vendégváró falatokként is. Az extra magok nemcsak dekoratívak, de egy kis ropogós textúrát is adnak a puha túrós tésztához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük