A Marcsa pogácsa egy ősrégi recept nemcsak egyszerű és olcsó, hanem a túrós tésztának köszönhetően extra puha és omlós is. Ha szereted a házias ízeket, és valami könnyen elkészíthető sós finomságra vágysz, próbáld ki ezt a receptet!
Hozzávalók
- 50 dkg túró
- 20 dkg búzafinomliszt (BL-55)
- 3 egész tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál só
- 2 dl langyos tej
Elkészítés
- Az anyagokat két egész tojással, és egy tojássárgájával jól összedolgozzuk.
- A kész tésztát tegyük legalább két órára a hűtőbe, így sokkal könnyebb lesz vele dolgozni.
- Enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
- Vékonyan kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk és a maradék tojásfehérjével végig kenjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 percet sütjük.
Tipp
Ha még gusztusosabbá szeretnéd tenni a pogácsákat, szórj a tetejükre egy kevés szezámmagot vagy lenmagot. Az apróbb pogácsák különösen mutatósak, és tökéletesek lesznek vendégváró falatokként is. Az extra magok nemcsak dekoratívak, de egy kis ropogós textúrát is adnak a puha túrós tésztához.