A néger kocka egy klasszikus magyar sütemény, amelyet generációk óta készítenek és szeretnek. Ez a csokoládés édesség egyszerre puha és krémes, amelyet a kakaós piskóta és a gazdag csokoládés máz tesz igazán különlegessé.
Hozzávalók
- 6 db tojássárgája
- 15 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 5 dkg kakaó
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 dl tej
- 25 dkg pásztói búzafinomliszt (BL-55)
Hab
- 6 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Máz
- 8 dkg vaj
- 2 dkg kakaó
- 8 dkg cukor
- 1 evőkanál étkezési búzakeményítő
Elkészítés
- A tojások sárgáját, a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát és a tejet végül az átszitált lisztet.
- Kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük. Az elkészült piskótát rácsra borítjuk.
- Közben állítsuk össze a habot, ehhez a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a kihűlt piskótára terítjük.
- A mázhoz szükséges vajat olvasszuk meg. Keverjük össze a kakaóval, cukorral és az étkezési keményítővel, és kenjük el a hab tetején.