Néger kocka

Néger kocka

A néger kocka egy klasszikus magyar sütemény, amelyet generációk óta készítenek és szeretnek. Ez a csokoládés édesség egyszerre puha és krémes, amelyet a kakaós piskóta és a gazdag csokoládés máz tesz igazán különlegessé.

Hozzávalók

  • 6 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaó
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 dl tej
  • 25 dkg pásztói búzafinomliszt (BL-55)

Hab

  • 6 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Máz

  • 8 dkg vaj
  • 2 dkg kakaó
  • 8 dkg cukor
  • 1 evőkanál étkezési búzakeményítő




Elkészítés

  1. A tojások sárgáját, a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát és a tejet végül az átszitált lisztet.
  2. Kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük. Az elkészült piskótát rácsra borítjuk.
  3. Közben állítsuk össze a habot, ehhez a tojásfehérjét  a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a kihűlt piskótára terítjük.
  4. A mázhoz szükséges vajat olvasszuk meg. Keverjük össze a kakaóval, cukorral és az étkezési keményítővel, és kenjük el a hab tetején.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük