A gomba kiváló fehérjeforrás, emiatt húspótlóként is fogyaszthatjuk. Értékes ásványi sókat, például káliumot, foszfort, vasat, kalciumot, főleg D-, B-, E- és K-vitamint tartalmaz.
Hozzávalók
- 6-8 nagyobb csiperkegomba
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 csésze pankó morzsa
- 1/2 csésze reszelt sajt, ízlés szerint
- ízlés szerint aprított kakukkfű, petrezselyem
- só, bors
Elkészítés
-
Melegítsük elő a sütőt 180 °C- ra , béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
-
A gombát megtisztítjuk és a gombaszárat óvatosan kipattintjuk.
- 2 evőkanál zsíradékon pároljuk meg az aprított vöröshagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott gombaszárat is.
- A tűzről huzzuk le, majd adjuk hozzá a morzsát, sajtot, fűszereket, sót és borsot.
- A tölteléket adagoljuk minden gombakupakba. Helyezzük a gombát az előkészített tepsire, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.
- Süssük 180 fokon, nagyjából 20 percig.
- A megpirult gombafejeket azonnal tálaljuk, frissen vágott petrezselyemmel díszítve.