Töltött gomba

Töltött gomba

A gomba kiváló fehérjeforrás, emiatt húspótlóként is fogyaszthatjuk. Értékes ásványi sókat, például káliumot, foszfort, vasat, kalciumot, főleg D-, B-, E- és K-vitamint tartalmaz.

Hozzávalók

  • 6-8 nagyobb csiperkegomba
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csésze pankó morzsa
  • 1/2 csésze reszelt sajt, ízlés szerint
  • ízlés szerint aprított kakukkfű, petrezselyem
  • só, bors

 




Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C- ra , béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. A gombát megtisztítjuk és a gombaszárat óvatosan kipattintjuk.
  3. 2 evőkanál zsíradékon pároljuk meg az aprított vöröshagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott gombaszárat is.
  4. A tűzről huzzuk le, majd adjuk hozzá a morzsát, sajtot, fűszereket, sót és borsot.
  5. A tölteléket adagoljuk minden gombakupakba. Helyezzük a gombát az előkészített tepsire, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.
  6. Süssük 180 fokon, nagyjából 20 percig.
  7. A megpirult gombafejeket azonnal tálaljuk, frissen vágott petrezselyemmel díszítve.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük