Zöldborsófőzelék

Az ésszerű táplálkozás nagy részét a friss zöldségek fogyasztása teszi ki. A zöldborsófőzelék nemcsak vitaminokban gazdag, hanem könnyen emészthető, és pillanatok alatt elkészül, így ideális választás azoknak, akik gyorsan szeretnének egészséges ételt készíteni.

Hozzávalók

  • 1 kg zöldborsó
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1-2 dl tej
  • 1 csokor petrezselyem
  • só,
  • pici cukor

Elkészítés

  1. A zöldborsót tegyük fel főni annyi vízben, hogy ellepje.
  2. Ízesítsük szóval és egy kevés cukorral, majd főzzük puhára. Ha mirelit vagy üveges borsót használunk, annak főzési ideje sokkal rövidebb, így akár néhány perc alatt elkészül.
  3. Közben készítsünk világos vajas rántást, amit hideg vízzel engedjünk fel, keverjük simára és adjuk a főzelékhez.
  4. Ezután adjuk hozzá az aprított petrezselymet, forraljuk fel, ha szükséges adjunk hozzá még sót vagy cukrot. Folyamatos keverés mellet öntsük hozzá a tejet is.
  5. Tálaljuk különféle sült húsokkal, tükörtojással vagy natúrszelettel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük