Az ésszerű táplálkozás nagy részét a friss zöldségek fogyasztása teszi ki. A zöldborsófőzelék nemcsak vitaminokban gazdag, hanem könnyen emészthető, és pillanatok alatt elkészül, így ideális választás azoknak, akik gyorsan szeretnének egészséges ételt készíteni.
Hozzávalók
- 1 kg zöldborsó
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1-2 dl tej
- 1 csokor petrezselyem
- só,
- pici cukor
Elkészítés
- A zöldborsót tegyük fel főni annyi vízben, hogy ellepje.
- Ízesítsük szóval és egy kevés cukorral, majd főzzük puhára. Ha mirelit vagy üveges borsót használunk, annak főzési ideje sokkal rövidebb, így akár néhány perc alatt elkészül.
- Közben készítsünk világos vajas rántást, amit hideg vízzel engedjünk fel, keverjük simára és adjuk a főzelékhez.
- Ezután adjuk hozzá az aprított petrezselymet, forraljuk fel, ha szükséges adjunk hozzá még sót vagy cukrot. Folyamatos keverés mellet öntsük hozzá a tejet is.
- Tálaljuk különféle sült húsokkal, tükörtojással vagy natúrszelettel.