Paradicsomos Húsgombóc

A paradicsomos húsgombóc egy klasszikus és ízletes fogás, amely egyszerűen elkészíthető. A puha húsgombócok gazdag paradicsomszószban főnek, amelyet tésztával, rizzsel vagy akár friss kenyérrel is kínálhatunk. Klasszikus recept az olasz házi konyhából, amely bárkit képes meghódítani.

Hozzávalók

  • 40 dkg darált marhahús
  • 2 db tojás
  • 2 szelet szikkadt kenyér
  • 2 kisebb fej vörös hagyma
  • só, bors
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 x 500 ml passzírozott paradicsom
  • 2 dl víz
  • bazsalikom
  • pici barna cukor
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. A húsgombóc hozzávalóit, a darált húst és a pici tejben megáztatott kenyér szeleteket, összedolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a 2 db tojást, sót, 1 marék apróra vágott petrezselymet, 1 fej vörös hagymát lereszelve, 2 gerezd zúzott fokhagymát, megszórjuk borssal és alaposan összedolgozzuk.
  3. Tegyük be a hűtőbe, amíg a paradicsomszószt elkészítjük.
  4. Egy kisebb fej, lereszelt vöröshagymát, pici olívaolajon megpárolunk.
  5. Öntsük hozzá a passzírozott paradicsom levet, majd adjunk hozzá 2 dl vizet és a zúzott fokhagymát.
  6. Forraljuk fel, majd hagyjuk gyöngyözni, adjuk hozzá a reszelt sajtot és pici cukrot.
  7. A húsos masszából, formázzunk apró golyókat.
  8. Egy tapadásmentes serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál olajat, és gyorsan megsütjük a húsgombócokat, mindkét oldalon két perc alatt.
  9. A megpirult gombocokat együk bele a paradicsomos szószba, adjuk hozzá az aprított bazsalikomot.
  10. Alacsony hőfokon rotyogtatva, 20-30 perc alatt elkészül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük