Lecsó

A lecsó, a magyar konyha egyik legnépszerűbb és legkedveltebb étele, amely nyáron friss zöldségekből készül. Ez az ízletes, hagyományos étel egyszerre gyors, egyszerű, és rendkívül sokoldalúan variálható.

Hozzávalók

  • 1 kg paprika
  • 0,5 kg paradicsom
  • 1 fej nagyobb hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db erős paprika
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 4 db tojás
  • 4 db virsli
  • ízlés szerint só, bors
  • ízlés szerint fűszerpaprika



Elkészítés

  1. Szeleteljük a szalonnát kockára és tegyük fel pirulni, közben a hagymát vágjuk csíkokra, dobjuk az üveges szalonnára és fonnyasszuk meg.
  2. A tűzről levéve, adjuk hozzá a fűszerpaprikát valamint a felkockázott paradicsomot, majd a kicsumázott, felszeletelt paprikát és a karikára szelt erős paprikát.
  3. Erős tűzön forgassuk át, majd csökkentve a hőfokot, fedő alatt pároljuk puhára.
  4. Közben a virslit vágjuk karikára, adjuk a lecsóhoz. A tojásokat verjük fel, és keverjük a virslis lecsóhoz.
  5. Tálaljuk melegen, kínáljunk mellé fehér kenyeret.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük