A lecsó, a magyar konyha egyik legnépszerűbb és legkedveltebb étele, amely nyáron friss zöldségekből készül. Ez az ízletes, hagyományos étel egyszerre gyors, egyszerű, és rendkívül sokoldalúan variálható.
Hozzávalók
- 1 kg paprika
- 0,5 kg paradicsom
- 1 fej nagyobb hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db erős paprika
- 15 dkg húsos szalonna
- 4 db tojás
- 4 db virsli
- ízlés szerint só, bors
- ízlés szerint fűszerpaprika
Elkészítés
- Szeleteljük a szalonnát kockára és tegyük fel pirulni, közben a hagymát vágjuk csíkokra, dobjuk az üveges szalonnára és fonnyasszuk meg.
- A tűzről levéve, adjuk hozzá a fűszerpaprikát valamint a felkockázott paradicsomot, majd a kicsumázott, felszeletelt paprikát és a karikára szelt erős paprikát.
- Erős tűzön forgassuk át, majd csökkentve a hőfokot, fedő alatt pároljuk puhára.
- Közben a virslit vágjuk karikára, adjuk a lecsóhoz. A tojásokat verjük fel, és keverjük a virslis lecsóhoz.
- Tálaljuk melegen, kínáljunk mellé fehér kenyeret.