Csibebecsinált

Csibebecsinált

A csibebecsinált egy hagyományos magyar leves, amelyet friss csirkehúsból és zöldségekből készítenek. Ez az étel nemcsak finom, hanem egészséges is, hiszen a benne lévő zöldségek és a csirkehús hozzájárulnak a megfelelő tápanyagbevitelhez.

Hozzávalók

  • 1 kisebb csirke feldarabolva
  • 40 dkg zöldborsó
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kisebb fej karalábé kockázva
  • 1 kisebb zellergumó kockázva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 evőkanál kacsa zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 2-3 ág lestyán
  • 1 kis csokor petrezselyem aprítva
  • só, bors ízlés szerint




Elkészítés

  1. A megmosott és megtisztított csirkét feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk.
  2. Az kacsazsírt egy nagyobb lábasban felhevítjük, és nagyjából 10 percig pirítjuk benne a csirkedarabokat.
  3. Ezután hozzádobjuk a kockákra vágott zöldségeket és így is pirítjuk még 7-8 percig.
  4. Megszórjuk liszttel, átkeverjük, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vízzel.
  5. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát és az összekötözött lestyánt. Fedő nélkül, felforraljuk, majd alacsony lángon, nagyjából 30 percig főzzük.
  6. Hozzáadjuk a zöldborsót, a csirke máját és fedő alatt tovább főzzük még 15 percet.
  7. Megszórjuk az aprított petrezselyemmel, forralunk rajta, majd tálalhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük