A csibebecsinált egy hagyományos magyar leves, amelyet friss csirkehúsból és zöldségekből készítenek. Ez az étel nemcsak finom, hanem egészséges is, hiszen a benne lévő zöldségek és a csirkehús hozzájárulnak a megfelelő tápanyagbevitelhez.
Hozzávalók
- 1 kisebb csirke feldarabolva
- 40 dkg zöldborsó
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 kisebb fej karalábé kockázva
- 1 kisebb zellergumó kockázva
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 evőkanál kacsa zsír
- 1 evőkanál liszt
- 2-3 ág lestyán
- 1 kis csokor petrezselyem aprítva
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A megmosott és megtisztított csirkét feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk.
- Az kacsazsírt egy nagyobb lábasban felhevítjük, és nagyjából 10 percig pirítjuk benne a csirkedarabokat.
- Ezután hozzádobjuk a kockákra vágott zöldségeket és így is pirítjuk még 7-8 percig.
- Megszórjuk liszttel, átkeverjük, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vízzel.
- Beletesszük a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát és az összekötözött lestyánt. Fedő nélkül, felforraljuk, majd alacsony lángon, nagyjából 30 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a zöldborsót, a csirke máját és fedő alatt tovább főzzük még 15 percet.
- Megszórjuk az aprított petrezselyemmel, forralunk rajta, majd tálalhatjuk.