A Nanaimo szelet a kanadaiak kedvence. Ezek a sütik egyediek, mert három nagyon jellegzetes rétegük van. Minden réteg gazdag ízű és vajas. A szeletek középső rétege egy vaníliás puding, ami sűrű és krémes, a tetején pedig egy ganache-szerű csokoládéréteg van.
Hozzávalók
kekszes alap
- 35 dkg darált keksz
- 20 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 db tojás
- 10 evőkanál tej
- 10 dkg durvára tört dió
- 15 dkg kókuszreszelék
krémhez
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor /főzés nélküli
máz
- 9 teáskanál kristálycukor
- 5 teáskanál víz
- 3 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál vaj
Elkészítés
- Az alap elkészítéséhez gőz fölött, felfőzzük a vajat, cukrot és a kakaót, aztán hozzáadjuk a felvert tojásokat. Addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd hozzákeverjük a szárazanyagokat és apránként a tejet.
- Az elkészült masszát egy 25 x 30 cm-es tálba nyomkodjuk.
- A krémhez szükséges pudingport csomómentesre keverjük két deciliter hideg tejben.
- A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, közben a tejszínt kemény habbá verjük.
- A vaníliás pudingot összedolgozzuk a vajas krémmel, majd hozzáadagoljuk a tejszínhabot is.
- Az elkészült krémet a kekszes masszára terítjük és 30 percre a hűtőbe tesszük.
- Közben elkészítjük a kakaómázat, amihez a cukrot a vízzel felforraljuk, és szirupot főzünk belőle.
- A tűzről lehúzzuk, kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk az átszitált kakaót.
- Alacsony fokozaton tovább főzzük, hozzáadjuk a hideg vajat és folyamatos keverés között a masszába dolgozzuk.
- Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni, a használat előtt.
- Bevonjuk a süteményt a kakaómázzal, majd legalább két órára visszatesszük a hűtőbe.