Nanaimo szelet

A Nanaimo szelet a kanadaiak kedvence. Ezek a sütik egyediek, mert három nagyon jellegzetes rétegük van. Minden réteg gazdag ízű és vajas. A szeletek középső rétege egy vaníliás puding, ami sűrű és krémes, a tetején pedig egy ganache-szerű csokoládéréteg van.

Hozzávalók

kekszes alap

  • 35 dkg darált keksz
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 db tojás
  • 10 evőkanál tej
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 15 dkg kókuszreszelék

krémhez

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor /főzés nélküli

máz

  • 9 teáskanál kristálycukor
  • 5 teáskanál víz
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés

  1. Az alap elkészítéséhez gőz fölött, felfőzzük a vajat, cukrot és a kakaót, aztán hozzáadjuk a felvert tojásokat. Addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd hozzákeverjük a szárazanyagokat és apránként a tejet.
  2. Az elkészült masszát egy 25 x 30 cm-es tálba nyomkodjuk.
  3. A krémhez szükséges pudingport csomómentesre keverjük két deciliter hideg tejben.
  4. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, közben a tejszínt kemény habbá verjük.
  5. A vaníliás pudingot összedolgozzuk a vajas krémmel, majd hozzáadagoljuk a tejszínhabot is.
  6. Az elkészült krémet a kekszes masszára terítjük és 30 percre a hűtőbe tesszük.
  7. Közben elkészítjük a kakaómázat, amihez a cukrot a vízzel felforraljuk, és szirupot főzünk belőle.
  8. A tűzről lehúzzuk, kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk az átszitált kakaót.
  9. Alacsony fokozaton tovább főzzük, hozzáadjuk a hideg vajat és folyamatos keverés között a masszába dolgozzuk.
  10. Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni, a használat előtt.
  11. Bevonjuk a süteményt a kakaómázzal, majd legalább két órára visszatesszük a hűtőbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük