A darafelfújt vagy grízfelfújt egy könnyű és légies desszert, amely búzadarából készül, és tökéletes választás, ha egy egyszerű, mégis finom édességet szeretnénk az asztalra varázsolni. Ezt a klasszikus süteményt gyakran friss gyümölcsökkel, lekvárral vagy vaníliasodóval tálalják, hogy még gazdagabb ízvilágot kapjon.
Hozzávalók
- 50g vaj
- csipetnyi só
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50g búzadara
- 4 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
- Sütéshez vaj és porcukor
Elkészítés
- 250 ml vizet a vajjal, vaníliás cukorral, sóval és 1 evőkanál kristálycukorral felforralunk.
- Hozzákeverjük a búzadarát, felforraljuk, és lefedve, a tűzhely szélén körülbelül 10 percig pároljuk.
- A masszához keverjünk 3 sárgáját és 1 tojást. Hagyjuk kihűlni.
- A 3 tojás fehérjét habbá verjük, beleszórjuk a maradék cukrot, citromhéjat és a búzadarakeverékhez keverjük.
- A felolvasztott a vajat, beleöntjük egy 20-30 cm-es formába, a masszát rásímitjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
- Kivesszük, megszórjuk cukorral, és egy kanállal kikanalazzuk a gombócokat.
- Kompóttal vagy lekvárral tálaljuk.