Darafelfújt

A darafelfújt vagy grízfelfújt egy könnyű és légies desszert, amely búzadarából készül, és tökéletes választás, ha egy egyszerű, mégis finom édességet szeretnénk az asztalra varázsolni. Ezt a klasszikus süteményt gyakran friss gyümölcsökkel, lekvárral vagy vaníliasodóval tálalják, hogy még gazdagabb ízvilágot kapjon.

Hozzávalók

  • 50g vaj
  • csipetnyi só
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50g búzadara
  • 4 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • Sütéshez vaj és porcukor

Elkészítés

  1. 250 ml vizet a vajjal, vaníliás cukorral, sóval és 1 evőkanál kristálycukorral felforralunk.
  2. Hozzákeverjük a búzadarát, felforraljuk, és lefedve, a tűzhely szélén körülbelül 10 percig pároljuk.
  3. A masszához keverjünk 3 sárgáját és 1 tojást. Hagyjuk kihűlni.
  4. A 3 tojás fehérjét habbá verjük, beleszórjuk a maradék cukrot, citromhéjat és a búzadarakeverékhez keverjük.
  5. A felolvasztott a vajat, beleöntjük egy 20-30 cm-es formába, a masszát rásímitjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
  6. Kivesszük, megszórjuk cukorral, és egy kanállal kikanalazzuk a gombócokat.
  7. Kompóttal vagy lekvárral tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük