Egyszerű de rafinált receptek

Zserbószelet

Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
pinit View Gallery 2 photos

Ennek a népszerű klasszikus édességnek többféle változata létezik, mely a csoki, dió és a sárgabarack harmonikus kombinációjának köszönheti népszerűségét.

Nehézség: Haladó Elkészítéső idő 25 perc Főzési idő 30 perc Pihenő idő 1 hour Teljes Idő 1 óra 55 perc Adag: 4 Legjobb évszak: Egész évben megfelelő

Hozzávalók

Töltelék

Máz

Elkészítés

  1. A puha vajat összekeverjük a cukorral, a tojással és a tojás sárgájával. Közben a tejben, csipetnyi cukorral megfuttatjuk az élesztőt. 

  2. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztőt és a vajas keveréket. Jól kidolgozzuk, összegyúrjuk és három részre osztjuk.

  3. A diót összevegyítjük a cukorral és a citromhéjával.

  4. Mindegyik lapot 35×25 cm-es nagyságúra nyújtjuk.

  5. Kivajazott tepsibe fektetjük az első lapot, villával megszurkáljuk, majd elsimítjuk a lekvárt és megszórjuk a dió felével. Ráhelyezzük a másik lapot és hasonlóképpen kenjük és szórjuk meg. Végül a harmadik lappal befedjük.

  6. Az összeállított süteményt megszurkáljuk és egy órát kelesztjük.

  7. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a megkelt süteményt szép aranysárgára sütjük, ehhez nagyjából 25-30 perc szükséges. Eközben elkészíthetjük a kakaómázat, melyet a kihűlt sütemény tetejére simítunk.

Kulcsszavak: zserbószelet, sütemény recept, édesség recept

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük