Zserbószelet

Ennek a népszerű klasszikus édességnek többféle változata létezik, mely a csoki, dió és a sárgabarack harmonikus kombinációjának köszönheti népszerűségét.

Zserbószelet
Hozzávalók
Töltelék
Máz
Elkészítés
-
A puha vajat összekeverjük a cukorral, a tojással és a tojás sárgájával. Közben a tejben, csipetnyi cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
-
A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztőt és a vajas keveréket. Jól kidolgozzuk, összegyúrjuk és három részre osztjuk.
-
A diót összevegyítjük a cukorral és a citromhéjával.
-
Mindegyik lapot 35×25 cm-es nagyságúra nyújtjuk.
-
Kivajazott tepsibe fektetjük az első lapot, villával megszurkáljuk, majd elsimítjuk a lekvárt és megszórjuk a dió felével. Ráhelyezzük a másik lapot és hasonlóképpen kenjük és szórjuk meg. Végül a harmadik lappal befedjük.
-
Az összeállított süteményt megszurkáljuk és egy órát kelesztjük.
-
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a megkelt süteményt szép aranysárgára sütjük, ehhez nagyjából 25-30 perc szükséges. Eközben elkészíthetjük a kakaómázat, melyet a kihűlt sütemény tetejére simítunk.