Non plus ultra

Leginkább a vidéki lakodalmas édességek között találkozhatunk ezzel a felülmúlhatatlan habcsókos, aprócska korongokkal, amelyet lekvárral ragasztanak össze. Egyszerűsége rendkívüli, roppanós íze pedig egyszerűen felejthetetlen.

Non plus ultra
Hozzávalók
Habhoz:
Összeállításhoz:
Instructions
-
Tészta elkészítése:
Első lépésként a tészta hozzávalót gyúrjuk össze, ugyanis amíg a hűtőben pihen a tésztánk, addig elkészítjük a habos masszát. A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is és gyúrjunk sima, egyenletes tésztát. Csomagoljuk be és pihentessük a hűtőben.
-
Máz elkészítése:
A tojásfehérjéből, a hozzá adagolt cukorból és a citromléből sűrű, kemény habot készítünk és betöltjük habzsákba.
-
Összeállítás:
A tésztát nagyjából 3 mm vastagságúra nyújtjuk és kicsi pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk, amit sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk.
A tészta korongokra, kis halmokat nyomunk a habból.
150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, nagyjából 8-10 percre.
Az elkészült süteményeket nyitott ajtónál hagyjuk hűlni.
Amikor langyosra hűltek a korongok, jó fajta lekvárral, kettesével összeragasztjuk.
Note
Sütés előtt a habcsókos masszára szórhatunk darált diót, akár a habba is keverhetjük, mert így ízletesebb lesz a süteményünk. Ismerek olyan változatot is, hogy diót szúrnak a habba, így nem esik le a megsült süteményről a habkorong. Készíthetjük meggy vagy ribizli lekvárral is.