Egyszerű de rafinált receptek

Non plus ultra

Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
pinit View Gallery 2 photos

Leginkább a vidéki lakodalmas édességek között találkozhatunk ezzel a  felülmúlhatatlan habcsókos, aprócska korongokkal, amelyet lekvárral ragasztanak össze. Egyszerűsége rendkívüli, roppanós íze pedig egyszerűen felejthetetlen.

pinit
0 Add a kedvencek közé!

Non plus ultra

Nehézség: Középszint Elkészítéső idő 15 perc Főzési idő 10 perc Pihenő idő 30 perc Teljes Idő 55 perc Adag: 4 Legjobb évszak: Egész évben megfelelő

Hozzávalók

Habhoz:

Összeállításhoz:

Instructions

  1. Tészta elkészítése:

    Első lépésként a tészta hozzávalót gyúrjuk össze, ugyanis amíg a hűtőben pihen a tésztánk, addig elkészítjük a habos masszát. A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is és gyúrjunk sima, egyenletes tésztát. Csomagoljuk be és pihentessük a hűtőben.

  2. Máz elkészítése:

    A tojásfehérjéből, a hozzá adagolt cukorból és a citromléből sűrű, kemény habot készítünk és betöltjük habzsákba.

  3. Összeállítás:

    A tésztát nagyjából 3 mm vastagságúra nyújtjuk és kicsi pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk, amit sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk.

    A tészta korongokra, kis halmokat nyomunk a habból.

    150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, nagyjából 8-10 percre.

    Az elkészült süteményeket nyitott ajtónál hagyjuk hűlni.

    Amikor langyosra hűltek a korongok, jó fajta lekvárral, kettesével összeragasztjuk.

Note

Sütés előtt a habcsókos masszára szórhatunk darált diót, akár a habba is keverhetjük, mert így ízletesebb lesz a süteményünk. Ismerek olyan változatot is, hogy diót szúrnak a habba, így nem esik le a megsült süteményről a habkorong. Készíthetjük meggy vagy ribizli lekvárral is.

Kulcsszavak: Non plus ultra

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük